Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a cukrot, a sót és az olajat. Dolgozd simára a tésztát.
A tésztát pihentesd legalább 30 percig a sütés előtt, hogy a liszt megdagadjon és a palacsinták ne szakadjanak el.
Fokozatosan add hozzá a szénsavas vizet, hogy a palacsinta tésztája könnyű és levegős legyen.
A szénsavas víz helyett használhatsz szódavizet is.
Hagyd a tésztát pihenni 20-30 percig, hogy a liszt teljesen hidratálódjon.
A pihentetés során a tészta sűrűbb lesz, és kevésbé fog szakadni sütés közben.
Melegíts fel egy palacsintasütőt, és vékonyan kend ki olajjal. Süss belőle egyenként palacsintákat.
A palacsintasütő legyen forró, de ne égesd meg az olajat. Minden palacsinta előtt kend ki vékonyan a sütőt.
A dió töltelékhez keverd össze a darált diót, a porcukrot és a tejet, majd alacsony hőmérsékleten melegítsd fel, hogy krémes állagú legyen.
A töltelékbe tehetsz egy kevés rumot vagy rumaromát is, hogy még finomabb legyen.
Töltsd meg a palacsintákat a diós keverékkel, majd tekerd fel őket.
A palacsintákat szorosan tekerd fel, hogy ne essen szét a töltelék.
Tálald a diós palacsintákat porcukorral megszórva, esetleg csokoládészósszal vagy tejszínhabbal díszítve.
A feltekert palacsintákat tálalás előtt átvághatod félbe, így mutatósabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.