A bél alaposan tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra.
A bél tisztításához használt víznek tisztának kell lennie, hogy a bél ne legyen szennyezett.
A kolbászt szeleteld fel és tedd félre.
A kolbász szeletelésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, hogy ne száradjon ki főzés közben.
Egy nagy lábasban hevíts olajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesedésig.
A hagyma és fokhagyma pirításakor figyelj, hogy ne égjenek meg, mert keserűvé válhatnak.
Ezután add hozzá a kolbászt, és süsd addig, amíg a zsiradék kiolvad.
A kolbásznak szép pirosra kell sülnie, hogy ne legyen túl zsíros.
Tedd hozzá a babot, pirospaprikát, sót és borsot. Keverd jól össze.
A babot előzőleg beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.
Önts annyi vizet, hogy ellepje a keveréket, és főzd alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül.
Ha a víz túl gyorsan elpárolog, pótold egy kevés vízzel, hogy a leves ne legyen túl sűrű.
Miután elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel és tálald melegen.
A friss petrezselyem friss ízt ad az ételnek, és szép színt kölcsönöz neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.