Drumstick leaves thepla tálalva, friss zöldségekkel és joghurttal

Drumstick leaves thepla

A Drumstick leaves thepla egy hagyományos indiai étel, amely a moringa leveleit használja, melyek gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban. A thepla egy fűszeres, puha kenyérféleség, amelyet gyakran reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. Az étel nemcsak tápláló, hanem friss és egészséges is, a moringa jótékony hatásai miatt pedig a világ számos részén népszerűvé vált. A fűszerek és a friss zöldségek tökéletesen kiegészítik a moringa ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
50 g Drumstick levél (moringa levél)
1 tk. Kömény
0.5 tk. Ajwain (köménymag)
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
2 ek. Cilantro (koriander) levél
0.5 tk. Pirospaprika
1 tk.
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A drumstick leveleket apróra vágd, majd tedd félre. Az ajwain-t és a köményt enyhén pirítsd meg egy serpenyőben, hogy jobban kihozd az aromájukat.

    A pörkölt kömény és ajwain erősíti az ízeket, és kellemes illatot ad a theplának.

    2

    A fokhagymát, gyömbért és koriandert vágd apróra, majd keverd össze a liszttel, a pirospaprikával, sóval és a pörkölt köménnyel. Add hozzá a felaprított drumstick leveleket.

    A friss gyömbér és fokhagyma friss, pikáns ízt ad, míg a koriander frissességet biztosít.

    3

    Fokozatosan adj hozzá vizet, miközben a tésztát gyúrod. A cél egy puha, de nem ragacsos tészta elérése. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet.

    A tészta ne legyen túl kemény, mert így nehezebb lesz kinyújtani, de ne legyen túl lágy sem, hogy megtartsa formáját a sütés közben.

    4

    A tésztát oszd kisebb darabokra, majd mindegyiket formázz kis golyókká. Nyújtsd ki őket kör alakúra, 2-3 mm vastagságúra.

    Ha a tészta ragad, enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki.

    5

    Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olívaolajat, és süsd a theplákat mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A theplákat közepes hőmérsékleten süsd, hogy belül is átsüljenek, és kívül ropogósak legyenek.

    6

    Tálald a kész drumstick leaves theplákat melegen, kísérve egy csésze joghurttal vagy csatnival.

    Ez a recept reggelire vagy uzsonnára tökéletes, és akár magában is finom.