A drumstick leveleket apróra vágd, majd tedd félre. Az ajwain-t és a köményt enyhén pirítsd meg egy serpenyőben, hogy jobban kihozd az aromájukat.
A pörkölt kömény és ajwain erősíti az ízeket, és kellemes illatot ad a theplának.
A fokhagymát, gyömbért és koriandert vágd apróra, majd keverd össze a liszttel, a pirospaprikával, sóval és a pörkölt köménnyel. Add hozzá a felaprított drumstick leveleket.
A friss gyömbér és fokhagyma friss, pikáns ízt ad, míg a koriander frissességet biztosít.
Fokozatosan adj hozzá vizet, miközben a tésztát gyúrod. A cél egy puha, de nem ragacsos tészta elérése. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet.
A tészta ne legyen túl kemény, mert így nehezebb lesz kinyújtani, de ne legyen túl lágy sem, hogy megtartsa formáját a sütés közben.
A tésztát oszd kisebb darabokra, majd mindegyiket formázz kis golyókká. Nyújtsd ki őket kör alakúra, 2-3 mm vastagságúra.
Ha a tészta ragad, enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki.
Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olívaolajat, és süsd a theplákat mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A theplákat közepes hőmérsékleten süsd, hogy belül is átsüljenek, és kívül ropogósak legyenek.
Tálald a kész drumstick leaves theplákat melegen, kísérve egy csésze joghurttal vagy csatnival.
Ez a recept reggelire vagy uzsonnára tökéletes, és akár magában is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.