Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.
Ne dolgozd túl a húst, csak épp annyira keverd össze, hogy az összetevők elvegyüljenek, különben kemény lehet a húspogácsa.
Oszd a húst nyolc egyenlő részre, majd formázz belőlük vékonyabb húspogácsákat.
A húspogácsák közepébe nyomj egy kis mélyedést, így sütés közben nem fognak annyira összehúzódni.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.
A serpenyőnek vagy grillnek elég forrónak kell lennie, hogy a hús azonnal piruljon, és ne főjön.
Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 2-3 percig, amíg szép barnák lesznek.
Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.
A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot minden húspogácsára, és hagyd ráolvadni.
Ha gyorsabban szeretnéd a sajtot megolvasztani, tegyél egy fedőt a serpenyőre.
Egy másik serpenyőben süsd ropogósra a bacon szeleteket közepes lángon, majd csepegtesd le papírtörlőn.
A bacont teheted sütőbe is, egy rácsra helyezve, így egyenletesebben sül meg és kevesebb zsír marad benne.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy a nedves hozzávalóktól elázzon.
Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, majd helyezd rá a salátalevelet.
A majonézt ne vidd túlzásba, különben elázik a zsemle. Használj friss, ropogós salátalevelet a jobb textúra érdekében.
Helyezd rá az első sajtos húspogácsát, majd tegyél rá két szelet ropogós bacont.
Ha a bacon nem elég ropogós, tedd egy serpenyőbe és süsd pár percig, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Tedd rá a második sajtos húspogácsát, majd ismét helyezz rá két szelet bacont.
Ügyelj arra, hogy a bacon ropogós legyen, így még finomabb lesz a hamburger!
Tedd rá a paradicsomkarikákat, hagymakarikákat és uborkaszeleteket, majd locsold meg ketchuppal és mustárral.
A zöldségeket érdemes közvetlenül tálalás előtt felvágni, hogy frissek maradjanak.
Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával.
Ha a hamburger túl magas, szúrj bele egy fogpiszkálót, hogy egyben tartsd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.