Dupla baconös sajtos hamburger két szaftos húspogácsával és extra cheddar sajttal

Dupla Baconös Sajtos Hamburger

A dupla baconös sajtos hamburger az amerikai gyorsételek egyik ikonikus változata, amely a klasszikus dupla sajtos burger gazdagabb, még ízesebb változata. Az extra bacon réteg még szaftosabbá és ropogósabbá teszi ezt az ételt, amely tökéletes választás egy igazi, kiadós hamburger kedvelőinek. A 20. században terjedt el az Egyesült Államokban, és azóta is az egyik legnépszerűbb street food fogás. Ha igazán laktató és karakteres hamburgert keresel, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
4 db Hamburgerzsemle
8 db Szeletelt cheddar sajt
8 szelet Bacon (szeletelt)
1 db Paradicsom
4 levél Fejes saláta
1 db Vöröshagyma
4 szelet Ecetes uborka
4 ek. Ketchup
2 ek. Mustár
4 ek. Majonéz
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 tk. Worcestershire szósz
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.

    Ne dolgozd túl a húst, csak épp annyira keverd össze, hogy az összetevők elvegyüljenek, különben kemény lehet a húspogácsa.

    2

    Oszd a húst nyolc egyenlő részre, majd formázz belőlük vékonyabb húspogácsákat.

    A húspogácsák közepébe nyomj egy kis mélyedést, így sütés közben nem fognak annyira összehúzódni.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyőnek vagy grillnek elég forrónak kell lennie, hogy a hús azonnal piruljon, és ne főjön.

    4

    Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 2-3 percig, amíg szép barnák lesznek.

    Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot minden húspogácsára, és hagyd ráolvadni.

    Ha gyorsabban szeretnéd a sajtot megolvasztani, tegyél egy fedőt a serpenyőre.

    6

    Egy másik serpenyőben süsd ropogósra a bacon szeleteket közepes lángon, majd csepegtesd le papírtörlőn.

    A bacont teheted sütőbe is, egy rácsra helyezve, így egyenletesebben sül meg és kevesebb zsír marad benne.

    7

    Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy a nedves hozzávalóktól elázzon.

    8

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A majonézt ne vidd túlzásba, különben elázik a zsemle. Használj friss, ropogós salátalevelet a jobb textúra érdekében.

    9

    Helyezd rá az első sajtos húspogácsát, majd tegyél rá két szelet ropogós bacont.

    Ha a bacon nem elég ropogós, tedd egy serpenyőbe és süsd pár percig, amíg el nem éri a kívánt állagot.

    10

    Tedd rá a második sajtos húspogácsát, majd ismét helyezz rá két szelet bacont.

    Ügyelj arra, hogy a bacon ropogós legyen, így még finomabb lesz a hamburger!

    11

    Tedd rá a paradicsomkarikákat, hagymakarikákat és uborkaszeleteket, majd locsold meg ketchuppal és mustárral.

    A zöldségeket érdemes közvetlenül tálalás előtt felvágni, hogy frissek maradjanak.

    12

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával.

    Ha a hamburger túl magas, szúrj bele egy fogpiszkálót, hogy egyben tartsd.