Ebi fry bento dobozban, tálalva rákokkal, sült zöldségekkel és kecskesajtos joghurtos szósszal

Ebi fry bento dobozban

Az Ebi fry bento dobozban egy hagyományos japán étkezési forma, amely egy ínycsiklandó és kiegyensúlyozott étkezést kínál a napi rohanásban. Az ebi fry, vagyis a ropogósra sült rák, rendkívül népszerű a japán konyhában, és gyakran találkozhatunk vele bento dobozokban, amelyek könnyen elvihetők és táplálóak. A rák mellett a dobozban helyet kapnak a friss zöldségek és rizs, amelyek a teljes étkezést tökéletessé teszik. A kecskesajtos joghurtos szósz és a koriander frissítő hatású kiegészítők.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
200 g Tenger gyümölcsei (rák)
100 g Panko zsemlemorzsa
1 db Tojás
50 g Liszt
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 db Nori (szárított algalevél)
2 ek. Kecskesajtos joghurtos szósz
1 ág Friss koriander
200 g Rizs
100 g Sült zöldség (pl. brokkoli, sárgarépa)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákokat tisztítsd meg és sózd, borsozd. A lisztet egy tányérra, a felvert tojást egy másik tányérra, a panko zsemlemorzsát pedig egy harmadik tányérra készítsd elő.

    A panko morzsa nagyobb textúrája tökéletes ropogós bevonatot ad a rákoknak, ezért ne helyettesítsd más morzsával.

    2

    A rákokat először lisztbe, majd a tojásba, végül a panko morzsába forgasd, hogy teljesen bevonja őket a panír.

    Ha egyenletes panírt szeretnél, finoman nyomd rá a panko morzsát a rákokra, hogy ne essen le róla sütés közben.

    3

    Egy serpenyőben hevíts fel olajat, és süsd a rákat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne süsd túl a rákokat, mert könnyen kemények és rágósak lesznek. A megfelelő hőmérsékletű olaj segít abban, hogy egyenletesen süljön.

    4

    A rizst főzd meg, és tálald egy bento dobozban. A sült zöldségeket (pl. brokkoli és sárgarépa) tálald mellé.

    A rizst egy kis szójaszósszal ízesítheted, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    5

    A rákat és a zöldségeket rendezd el a bento dobozban, a közepére pedig helyezd a kecskesajtos joghurtos szószt és a friss koriandert.

    A joghurtos szósz frissítő ízt ad az ételnek, és egyensúlyban tartja a fűszeres rákokat.