Ebi fry bento dobozban
Hozzávalók
Allergén Információk
Elkészítés
A rákokat tisztítsd meg és sózd, borsozd. A lisztet egy tányérra, a felvert tojást egy másik tányérra, a panko zsemlemorzsát pedig egy harmadik tányérra készítsd elő.
A rákokat először lisztbe, majd a tojásba, végül a panko morzsába forgasd, hogy teljesen bevonja őket a panír.
Egy serpenyőben hevíts fel olajat, és süsd a rákat 2-3 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A rizst főzd meg, és tálald egy bento dobozban. A sült zöldségeket (pl. brokkoli és sárgarépa) tálald mellé.
A rákat és a zöldségeket rendezd el a bento dobozban, a közepére pedig helyezd a kecskesajtos joghurtos szószt és a friss koriandert.
Hozzávalók
- 200 g Tenger gyümölcsei (rák)
- 100 g Panko zsemlemorzsa
- 1 db Tojás
- 50 g Liszt
- 1 csipet Só
- 0.5 tk. Bors
- 1 db Nori (szárított algalevél)
- 2 ek. Kecskesajtos joghurtos szósz
- 1 ág Friss koriander
- 200 g Rizs
- 100 g Sült zöldség (pl. brokkoli, sárgarépa)