Eccles cake fűszeres almás töltelékkel, friss sütemények fűszeres almával és mazsolával

Eccles cake fűszeres almás töltelékkel

Az Eccles cake egy hagyományos brit édesség, amely egy gazdag, fűszeres almás töltelékkel van töltve, majd leveles tésztába csomagolva. A mazsola és a fahéj kiemeli az alma ízét, miközben a tészta ropogósra sül. Ez az étel tökéletes választás tea mellé, vagy egy ünnepi desszertként, ami mindenkit elbűvöl a finom ízével.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Leveles tészta
3 db Alma
100 g Cukor
50 g Mazsola
1 tk. Fahéj
1 csipet Szegfűszeg
1 ek. Citromlé
50 g Vaj
1 db Tojás
2 ek. Barna cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tészta elkészítéséhez a leveles tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra.

    Ne nyújtsd túl vékonyra, mert könnyen megszáradhat, és nem fogja megtartani a tölteléket.

    2

    Az almákat hámozd meg, magozd ki, és apróra vágva egy serpenyőben vajon pirítsd meg őket a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és citromlével.

    Az alma nem csak az édességet adja, hanem friss ízt is biztosít, a fűszerek pedig karakteresebbé teszik az ételt.

    3

    Amikor az alma megpuhul, add hozzá a mazsolát, és keverd jól össze, majd vedd le a tűzről.

    A mazsola ínycsiklandóan édes, és a főzés során magába szívja a fűszerek ízét.

    4

    A kész tölteléket hagyd kihűlni, majd a kinyújtott tésztára helyezd el egyenletesen.

    A tölteléket ne rakd túl vastagra, hogy a tészta jól körbe tudja zárni.

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és vágj belőle kis négyzeteket, majd szorosan csukd be őket.

    A szoros zárás megakadályozza, hogy a töltelék kiszivárogjon sütés közben.

    6

    Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd a formázott tésztákat, és kend meg őket felvert tojással.

    A tojás fényes és aranybarna külsőt ad a süteményeknek.

    7

    Szórd meg a tetejét barna cukorral, és süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20-25 percig.

    A barna cukor karamellizálódik, ami még finomabbá teszi a churrosokat.

    8

    Miután a sütemények megsültek és kihűltek, tálald őket tejszínhabbal vagy egy kis vaníliás öntettel.

    A tejszínhab vagy vaníliás öntet friss és gazdag ízt ad a süteményekhez.