Eccles cake mĂ©zzel Ă©desĂ­tve, szeletelve, frissen sĂŒlt

Eccles cake mézzel édesítve

Az Eccles cake egy hĂ­res angol Ă©dessĂ©g, amely ManchesterbƑl szĂĄrmazik, Ă©s melyet a viktoriĂĄnus idƑszakban kezdtek el kĂ©szĂ­teni. Eredetileg mazsolĂĄval, fĂŒgĂ©vel Ă©s mĂĄs aszalt gyĂŒmölcsökkel kĂ©szĂ­tettĂ©k, mĂ©z Ă©s fƱszerek hozzĂĄadĂĄsĂĄval pedig egy gazdagabb Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjtanak. A mai modern vĂĄltozatok az eredeti receptet követik, de mĂ©zzel Ă©desĂ­tve a sĂŒtemĂ©ny egy Ășj dimenziĂłt kap, miközben megƑrzi a klasszikus angol Ă©dessĂ©g minden vonĂĄsĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Leveles tĂ©szta
⭕ 100 g Mazsola
⭕ 2 ek. Cukrozott narancshĂ©j
⭕ 50 g SzĂĄrĂ­tott fĂŒgge
⭕ 1 tk. Cinnamon
⭕ 0.5 tk. Szerecsendió
⭕ 2 ek. Vaj
⭕ 3 ek. MĂ©z
⭕ 1 db TojĂĄs (kenĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra. A leveles tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki egyenletesen egy lisztezett felĂŒleten.

    A tĂ©szta ne legyen tĂșl vĂ©kony, hogy megƑrizze a pufi ĂĄllagĂĄt sĂŒtĂ©s közben.

    2

    A mazsolĂĄt, szĂĄrĂ­tott fĂŒgĂ©t, cukrozott narancshĂ©jat, fahĂ©jat Ă©s szerecsendiĂłt keverd össze egy tĂĄlban.

    A fĂŒgge Ă©s mazsola kombinĂĄciĂłja gazdag, Ă©des Ă­zt ad a töltelĂ©knek.

    3

    Egy kis serpenyƑben olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzĂĄ a mĂ©zet, Ă©s hagyd egy kicsit felmelegedni.

    A mĂ©z olvadĂĄsa segĂ­t abban, hogy a töltelĂ©k egy sima, könnyen keverhetƑ masszĂĄt alkosson.

    4

    Öntsd a mĂ©zes vajat a mazsolĂĄs-fĂŒge keverĂ©khez, Ă©s alaposan keverd össze.

    A mézes vaj segítségével könnyebben összefogja a tölteléket, miközben gazdag ízt ad neki.

    5

    A kinyĂșjtott leveles tĂ©sztĂĄra kanalazd rĂĄ a töltelĂ©ket, majd hajtsd fel a tĂ©szta szĂ©leit, hogy egy kis pitĂ©t formĂĄlj belƑle.

    A tĂ©sztĂĄt ne tĂșl szorosan hajtsd, hogy sĂŒtĂ©s közben ne szakadjon ki.

    6

    A tetejĂ©t kend le felvert tojĂĄssal, Ă©s egy kĂ©ssel vĂ©kony rĂ©st vĂĄgj rĂĄ, hogy a gƑz tĂĄvozhasson a sĂŒtĂ©s alatt.

    A tojĂĄs segĂ­t, hogy a tĂ©szta szĂ©p aranybarna legyen sĂŒtĂ©s utĂĄn.

    7

    SĂŒsd a kĂ©sz Eccles cake-et 20-25 percig, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz.

    A sĂŒtƑben figyeld, hogy a tĂ©szta ne Ă©gjen meg, de kellƑen ĂĄtsĂŒljön.

    8

    Hagyd egy kicsit hƱlni, majd szeleteld fel és tålald melegen.

    Frissen a legfinomabb, amikor a tészta még meleg és puha.