A lime-okat alaposan mosd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy cikkekre a héjával együtt.
A lime-okat forró vízben is megmoshatod, hogy eltávolítsd a viaszréteget a héjukról.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a lime szeleteket.
A befőttesüveget forrázd le, vagy mosogatógépben magas hőfokon mosd el, hogy biztosan tiszta legyen.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Közepes lángon forrald fel a páclevet, és folyamatosan kevergesd, hogy a cukor és a só teljesen feloldódjon.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a lime-ra öntöd.
Ha túl forró a páclé, a lime-ok megpuhulhatnak és elveszíthetik a formájukat.
Öntsd a langyos páclevet a lime-ra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha nem lepné el teljesen a páclé a lime-okat, tegyél egy kis súlyt a tetejére, hogy lenyomd őket.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
Érdemes legalább egy hétig érlelni a hűtőben, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
Ez a lépés nem feltétlenül szükséges, de segíthet abban, hogy a lime íze intenzívebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.