Édes-savanyú satay, grillezett csirke nyársak friss zöldségekkel

Édes-savanyú Satay

Az édes-savanyú satay egy könnyed, de ínycsiklandó étel, amely a csirke és az ananászlé édes-savanyú ízét hozza egyesítve. Az étel pácja az ananászlé és a chili szósz kombinációja, amely különleges ízeket ad a csirkének. Ez az étel tökéletes választás egy családi vacsorára, grillezésre vagy akár egy gyors hétköznapi étkezéshez. A pác gazdag, friss citrusos ízvilágot ad, miközben az édes-savanyú csirke egy könnyű, mégis gazdag ételt eredményez. Ha szereted a fűszeres fogásokat, egy kis chiliport is hozzáadhatsz a pácba, hogy még izgalmasabbá tedd.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 ml Ananászlé
2 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Édes chili szósz
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel töröld le róla a felesleges nedvességet.

    A csirkemell kockák szárazsága segít, hogy a pác jobban beszívódjon.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    A friss gyömbér segít egy kellemes, intenzív ízt adni a pácnak.

    3

    Egy tálban keverd össze az ananászlevet, édes chili szószt, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis extra citruslevet a pácba, hogy még savanykásabbá váljon.

    4

    A csirkemell kockákat tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    A hosszabb marinálás segít a húsnak jobban átvenni a pác fűszereit.

    5

    A csirkemell kockákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    A nyársakat ne túl zsúfoltan pakold meg, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a csirke szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl a csirkét, mert akkor kiszáradhat. Ha a csirke fehér és omlós, akkor kész!