Vágd a tempeht vékony szeletekre vagy kockákra, hogy könnyebben átjárja a savanyító lé.
A vékonyabb szeletek jobban magukba szívják az ízeket.
Egy lábosban forralj fel vizet, és tedd bele a tempeht. Főzd 2-3 percig, majd szűrd le és hagyd kihűlni.
A blansírozás segít eltávolítani a tempeh kesernyés ízét.
Közben egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Kóstold meg az édes-savanyú levet, és igazítsd az ízeket a saját ízlésedhez. Ha túl savanyú, adj hozzá több mézet vagy cukrot.
Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a vékonyra szeletelt gyömbért és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald túl a levet, mert az ízek elillanhatnak.
Tedd a blansírozott tempeht sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró édes-savanyú levet.
A sterilizált üvegek biztosítják a hosszabb eltarthatóságot. Forrázd le az üvegeket és a fedőket, mielőtt megtöltenéd.
Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek.
Tálald hidegen, különleges édes-savanyú savanyúságként vagy vegetáriánus fogások mellé.
Kiváló köret ázsiai ételekhez, de salátákba is teheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.