Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Ehhez használhatsz zöldségszeletelőt vagy éles kést, hogy egyenletes szeleteket kapj.
A vékony szeletek elengedhetetlenek a ropogós chipshez. Ha késsel szeleteled, törekedj a lehető legvékonyabb szeletekre.
Egy nagy tálban keverd össze az édesburgonya szeleteket olívaolajjal, sóval, borssal és füstölt paprikával, hogy minden szeletet bevonjon az ízesítés.
Az ízesítésnél bátran kísérletezz! Használhatsz fokhagymaport, hagymaport, chiliport vagy más kedvenc fűszereidet.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a chips leragadjon a tepsihez.
Rendezd el az édesburgonya szeleteket egy rétegben a tepsin, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást, így egyenletesen sülhetnek.
Ha nem fér el minden szelet egy tepsin, inkább süsd két adagban, hogy biztosan ropogós legyen.
Süsd a szeleteket 15-20 percig, közben félidőben fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön.
Figyeld a chips színét! Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
A sütőből kivéve hagyd őket egy kicsit hűlni, hogy ropogósak legyenek. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A chips közvetlenül a sütőből kivéve még puha lehet, de ahogy hűl, ropogósabbá válik. Ha nem elég ropogós, tedd vissza pár percre a sütőbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.