Édesburgonya chips korianderrel

Édesburgonya chips korianderrel

Az édesburgonya chips korianderrel egy tökéletes egészséges alternatíva a hagyományos burgonyachips helyett. Az édesburgonya természetes édessége remekül kiegészül a füstölt paprika intenzív ízével és a friss koriander citrusos frissességével. Ideális snackként vagy köretként, ez az egyszerű recept könnyen elkészíthető, és garantáltan mindenkit lenyűgöz a ropogós textúrájával és ínycsiklandó ízével.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Édesburgonya
30 ml Olívaolaj
10 g Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Ehhez használhatsz zöldségszeletelőt vagy éles kést, hogy egyenletes szeleteket kapj.

    A vékony szeletek elengedhetetlenek a ropogós chipshez. Ha késsel szeleteled, törekedj a lehető legvékonyabb szeletekre.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze az édesburgonya szeleteket olívaolajjal, sóval, borssal és füstölt paprikával, hogy minden szeletet bevonjon az ízesítés.

    Az ízesítésnél bátran kísérletezz! Használhatsz fokhagymaport, hagymaport, chiliport vagy más kedvenc fűszereidet.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a chips leragadjon a tepsihez.

    4

    Rendezd el az édesburgonya szeleteket egy rétegben a tepsin, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást, így egyenletesen sülhetnek.

    Ha nem fér el minden szelet egy tepsin, inkább süsd két adagban, hogy biztosan ropogós legyen.

    5

    Süsd a szeleteket 15-20 percig, közben félidőben fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön.

    Figyeld a chips színét! Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    A sütőből kivéve hagyd őket egy kicsit hűlni, hogy ropogósak legyenek. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A chips közvetlenül a sütőből kivéve még puha lehet, de ahogy hűl, ropogósabbá válik. Ha nem elég ropogós, tedd vissza pár percre a sütőbe.