Cukormentes panna cotta tálalva

Édesítőszeres (cukormentes) panna cotta

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, és az évek során számos változata készült. A cukormentes panna cotta egy egészségesebb verzió, amely a klasszikus receptet megtartva az édesítőszer segítségével csökkenti a kalória- és szénhidráttartalmat. Képzeld el, ahogy a selymes panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben az édesítőszerek természetes édessége és a friss bogyós gyümölcsök frissessége tökéletes egyensúlyt alkot. A tökéletes panna cotta titka a jó minőségű tejszín és az édesítőszerek megfelelő használata, hogy ne legyen kesernyés utóíze. Próbáld ki ezt a verziót friss bogyós gyümölcsökkel vagy egy kevés cukormentes gyümölcsszósszal díszítve, hogy még különlegesebb legyen!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
50 g Erythritol vagy stevia
1 db Vaníliarúd
3 db Zselatinlap
100 g Friss bogyós gyümölcsök (málna, áfonya, eper)
50 ml Cukormentes gyümölcsszósz (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Ügyelj arra, hogy a víz hideg legyen, különben a zselatin túl hamar feloldódik.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, az édesítőszert és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg az édesítőszer teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    Használj hőálló edényt, és folyamatosan kevergesd, hogy a tej ne égjen le. Ha nincs vaníliarud, használhatsz vanília kivonatot is, de azt csak a végén add hozzá.

    3

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg tejszínes keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön túl sok víz a panna cottába.

    4

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat.

    Ez a lépés biztosítja a panna cotta sima állagát.

    5

    Öntsd a keveréket kis formákba vagy poharakba, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.

    A poharakat enyhén nedvesítsd be, így könnyebben ki tudod majd borítani a panna cottát.

    6

    Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    Hűtés előtt takard le a poharakat folpack fóliával, hogy ne vegyenek át szagokat a hűtőből.

    7

    Tálalás előtt díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel és ízlés szerint egy kevés cukormentes gyümölcsszósszal az extra ízélményért.

    A gyümölcsszósz helyett használhatsz egy kevés cukormentes lekvárt is.