Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.
Ügyelj arra, hogy a víz hideg legyen, különben a zselatin túl hamar feloldódik.
Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, az édesítőszert és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg az édesítőszer teljesen feloldódik, de ne forrald fel.
Használj hőálló edényt, és folyamatosan kevergesd, hogy a tej ne égjen le. Ha nincs vaníliarud, használhatsz vanília kivonatot is, de azt csak a végén add hozzá.
Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg tejszínes keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön túl sok víz a panna cottába.
Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat.
Ez a lépés biztosítja a panna cotta sima állagát.
Öntsd a keveréket kis formákba vagy poharakba, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.
A poharakat enyhén nedvesítsd be, így könnyebben ki tudod majd borítani a panna cottát.
Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Hűtés előtt takard le a poharakat folpack fóliával, hogy ne vegyenek át szagokat a hűtőből.
Tálalás előtt díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel és ízlés szerint egy kevés cukormentes gyümölcsszósszal az extra ízélményért.
A gyümölcsszósz helyett használhatsz egy kevés cukormentes lekvárt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.