EgyszerƱ tejszínes torta tålalva

EgyszerƱ tejszínes torta

Az egyszerƱ tejszĂ­nes torta egy klasszikus desszert, amely könnyed textĂșrĂĄjĂĄval Ă©s friss gyĂŒmölcsös dĂ­szĂ­tĂ©sĂ©vel mindenkit lenyƱgöz. Ez a sĂŒtemĂ©ny ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi alkalmakra vagy egy barĂĄti összejövetelre. A puha piskĂłta Ă©s a lĂĄgy tejszĂ­nhab tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, amelyet a friss gyĂŒmölcsök tesznek igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Finomliszt
⭕ 150 g Kristálycukor
⭕ 120 g Vaj
⭕ 4 db Tojás
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 100 ml Tej
⭕ 200 ml Tejszínhab
⭕ 30 g Porcukor a dĂ­szĂ­tĂ©shez
⭕ 150 g Friss gyĂŒmölcs

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s vajazd ki a tortaformĂĄt.

    A forma kivajazåsa utån szórd meg egy kevés liszttel is a biztos siker érdekében.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport Ă©s a vanĂ­liĂĄs cukrot.

    A sĂŒtƑport keverd alaposan el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tĂ©szta.

    3

    A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzå a tojåsokat, majd dolgozd simåra.

    A vaj ne legyen tĂșl forrĂł, csak Ă©ppen olvadjon meg. A tojĂĄsokat egyesĂ©vel add hozzĂĄ, Ă©s alaposan keverd el.

    4

    Fokozatosan add hozzĂĄ a tejjel egyĂŒtt a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat, Ă©s keverd homogĂ©n tĂ©sztĂĄvĂĄ.

    A szåraz és nedves hozzåvalókat felvåltva add hozzå, kis adagokban, hogy a tészta ne legyen csomós.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt az elƑkĂ©szĂ­tett tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig. TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd, hogy elkĂ©szĂŒlt-e.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat, ezĂ©rt figyelj rĂĄ! Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    6

    HƱtsd ki a tortåt, majd vågd ketté, és töltsd meg tejszínhabbal.

    A tortĂĄt teljesen hƱtsd ki, mielƑtt felvĂĄgod Ă©s megtöltöd, kĂŒlönben a tejszĂ­nhab megolvad.

    7

    A torta tetejĂ©t dĂ­szĂ­tsd porcukorral Ă©s friss gyĂŒmölcsökkel.

    A gyĂŒmölcsöket felhasznĂĄlĂĄs elƑtt mosd meg Ă©s szĂĄrĂ­tsd meg alaposan.