Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a tortaformát.
A forma kivajazása után szórd meg egy kevés liszttel is a biztos siker érdekében.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a vaníliás cukrot.
A sütőport keverd alaposan el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd dolgozd simára.
A vaj ne legyen túl forró, csak éppen olvadjon meg. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el.
Fokozatosan add hozzá a tejjel együtt a száraz hozzávalókat, és keverd homogén tésztává.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, kis adagokban, hogy a tészta ne legyen csomós.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e.
A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj rá! Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával.
Hűtsd ki a tortát, majd vágd ketté, és töltsd meg tejszínhabbal.
A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt felvágod és megtöltöd, különben a tejszínhab megolvad.
A torta tetejét díszítsd porcukorral és friss gyümölcsökkel.
A gyümölcsöket felhasználás előtt mosd meg és szárítsd meg alaposan.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.