Egyszerű vajas torta egyszerű tálalásban

Egyszerű vajas torta

Az egyszerű vajas torta klasszikus desszert, amely bármikor elkészíthető. A puha, vajjal gazdagított tészta és a finoman édes ízvilág mindenki kedvence lesz. Ez a recept nemcsak könnyen elkészíthető, de nagyszerű alap is lehet különféle variációkhoz: például gyümölcsökkel, csokoládéval vagy krémekkel tovább gazdagítható. Tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat az asztalra varázsolni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Vaj
150 g Cukor
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
100 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.

    A tortaforma kivajazása megakadályozza a tészta leragadását. Szórd meg liszttel is a kivajazott formát a még biztosabb eredményért.

    2

    Egy nagy tálban keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A habosra keverés nagyon fontos a könnyű és levegős tészta eléréséhez. Minden tojás után alaposan keverd el a tésztát.

    3

    Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan adagold a nedves hozzávalókhoz, felváltva a tejjel és a vanília kivonattal.

    A lisztet és a sütőport szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást. A tejet és a lisztet felváltva add hozzá, így a tészta egyenletesebb lesz. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    4

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a beleszúrt tű tisztán jön ki.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda. Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával. A tűpróba a legbiztosabb módja annak, hogy ellenőrizd a torta átsültségét.

    5

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd szitálj rá porcukrot tálalás előtt.

    A tortát hagyd teljesen kihűlni a formában, mielőtt kivennéd, különben könnyen eltörhet. A porcukorral való megszórás egyszerű, de elegáns díszítés.