Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.
A tortaforma kivajazása megakadályozza a tészta leragadását. Szórd meg liszttel is a kivajazott formát a még biztosabb eredményért.
Egy nagy tálban keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A habosra keverés nagyon fontos a könnyű és levegős tészta eléréséhez. Minden tojás után alaposan keverd el a tésztát.
Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan adagold a nedves hozzávalókhoz, felváltva a tejjel és a vanília kivonattal.
A lisztet és a sütőport szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást. A tejet és a lisztet felváltva add hozzá, így a tészta egyenletesebb lesz. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda. Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával. A tűpróba a legbiztosabb módja annak, hogy ellenőrizd a torta átsültségét.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd szitálj rá porcukrot tálalás előtt.
A tortát hagyd teljesen kihűlni a formában, mielőtt kivennéd, különben könnyen eltörhet. A porcukorral való megszórás egyszerű, de elegáns díszítés.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.