Elarji bazhe sz贸sszal, tejsz铆nes vadh煤s t谩lalva petrezselyemmel

Elarji bazhe sz贸sszal

Az elarji bazhe egy hagyom谩nyos magyar 茅tel, amely a vadh煤s 茅s a bazhe sz贸sszal egyes铆ti a gazdag 铆zeket. A bazhe sz贸sz tejsz铆nes 谩llag煤, gazdag f疟szerekkel 茅s friss petrezselyemmel t谩lalva igazi 铆nycsikland贸 茅lm茅ny. Ezt az 茅telt leggyakrabban 眉nnepi alkalmakra k茅sz铆tik, de h茅tk枚znap is remek v谩laszt谩s lehet, ha valami k眉l枚nlegeset szeretn茅l f艖zni.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 40 perc
Teljes 1 贸ra
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Elarji (vadh煤s)
200 g Bazhe (t煤r贸s sz贸sz)
2 ek. Ol铆vaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
100 ml Feh茅rbor
150 ml Tejsz铆n
1 ek. F疟szerkever茅k (bazhe f疟szerkever茅k)
1 tk. S贸
1 csipet Friss bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A vadh煤st (elarji) szeleteld fel, majd s贸zd meg 茅s fekete borssal 铆zes铆tsd.

    A vadh煤s lehet b谩r谩ny, ny煤l vagy 艖z, de az elarji egy hagyom谩nyosabb v谩laszt谩s.

    2

    Egy nagy serpeny艖ben hev铆tsd fel az ol铆vaolajat, majd pir铆tsd meg a h煤sszeleteket, am铆g mindk茅t oldaluk sz茅pen megpirul.

    Ne tedd t煤l zs煤foltt谩 a serpeny艖t, mert 铆gy nem pirulnak meg egyenletesen a h煤sok.

    3

    Miut谩n a h煤sok sz茅pen megpirultak, vedd ki 艖ket a serpeny艖b艖l 茅s tedd f茅lre.

    Ha a h煤sok t煤l gyorsan barnulnak, cs枚kkentsd a h艖m茅rs茅kletet, hogy a bels艖 r茅szeik is 谩ts眉ljenek.

    4

    A hagym谩t 茅s fokhagym谩t apr贸ra v谩gd, majd a serpeny艖ben maradt olajon pir铆tsd meg 艖ket, am铆g 眉vegesek lesznek.

    A fokhagym谩t ne hagyd sok谩ig pirulni, mert gyorsan meg茅ghet 茅s keser疟v茅 v谩lik.

    5

    脰ntsd hozz谩 a feh茅rbort, 茅s f艖zd addig, am铆g a bor fel茅re cs枚kkenti a t茅rfogat谩t.

    A bor seg铆ts茅g茅vel kiny铆lnak a h煤s 铆zei 茅s gazdagabb谩 teszi a sz贸szt.

    6

    Add hozz谩 a bazhe sz贸szt 茅s a f疟szerkever茅ket, majd keverd 枚ssze. Helyezd vissza a h煤st, 茅s f艖zd 20 percig, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    A bazhe sz贸sz s疟r疟 茅s gazdag, 铆gy figyelj arra, hogy a sz贸sz ne legyen t煤l s疟r疟 鈥 ha sz眉ks茅ges, adj hozz谩 egy kis vizet.

    7

    V茅g眉l add hozz谩 a tejsz铆nt 茅s friss petrezselymet, majd f艖zd tov谩bbi 5 percig, hogy minden j贸l 谩tj谩rja egym谩st.

    A tejsz铆n ad egy kr茅mes text煤r谩t a sz贸sznak, ami t枚k茅letesen passzol a vadh煤shoz.

    8

    T谩lald forr贸n, rizzsel, burgony谩val vagy friss keny茅rrel.

    A rizs vagy a friss keny茅r seg铆t felsz铆vni a gazdag sz贸szt, 铆gy az 茅tel igaz谩n 铆nycsikland贸 lesz.