Elote pirított hagymával, friss korianderrel tálalva

Elote pirított hagymával

Az elote egy híres mexikói étel, amelyet gyakran árulnak az utcán, főtt kukoricából készítve, és számos fűszeres hozzávalóval tálalva. Az elote egy igazi kedvenc a családi összejöveteleken és a street food rajongók körében, mivel könnyen elkészíthető, és igazi ínycsiklandó étel. A pirított hagyma és a lime adja az étel friss és ínycsiklandó ízvilágát, miközben a majonéz és a tejföl selymes krémességgel gazdagítja. Az elote tökéletes köret bármilyen mexikói étel mellé, vagy akár önálló étkezésként is megállja a helyét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csemege kukorica
100 g Majonéz
50 g Tejföl
2 ek. Lime lé
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
2 ek. Pirított hagyma
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát főzd meg sós vízben 10-12 percig, amíg megpuhul. Ha friss kukoricát használsz, ne felejtsd el a héját eltávolítani.

    A kukoricát előre is megfőzheted, és hidegen is tálalhatod, ha gyorsan szeretnéd elkészíteni az ételt.

    2

    A majonézt, tejfölt, lime levét és a fűszerpaprikát egy tálban keverd össze, amíg sima krémet nem kapsz.

    Ha egy kicsit pikánsabbra szeretnéd, egy csipetnyi chiliport is adhatunk a keverékhez.

    3

    A főtt kukoricákat helyezd egy tányérra, és egyenletesen kend rá a fűszeres majonézes keveréket.

    Használhatsz egy kis ecsetet a kenéshez, hogy a kukoricát egyenletesen bevond.

    4

    Szórd meg a tetejét pirított hagymával és friss korianderrel.

    A koriander friss íze jól kiegyensúlyozza a krémes majonézt és a fűszerpaprikát.

    5

    Tálald az elotét azonnal, lime szeletekkel, hogy mindenki saját ízlésének megfelelően frissíthesse.