Enchilada csirkével, tortillában, olvadt sajttal, paradicsomszószban tálalva

Enchilada csirkével

Az enchilada egy klasszikus mexikói étel, amelynek gyökerei az ősi mexikói kultúrákig nyúlnak vissza. A modern enchilada csirkével készített változata a világ minden táján népszerűvé vált, a fűszeres, ínycsiklandó paradicsomszósznak és a sajt gazdagon olvadó textúrájának köszönhetően. Az enchilada ideális étel családi vacsorákra, különleges alkalmakra, és a mexikói konyha kedvelőinek is biztosan elnyeri a tetszését. A csirke és a sajt kombinációja tökéletes egyensúlyt biztosít a fűszeres szósz mellett.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
6 db Tortilla
300 ml Paradicsomszósz
150 g Cheddar sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Chili por
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét vágd kis darabokra. Egy serpenyőben, közepes lángon, melegíts olívaolajat, és pirítsd meg a csirkét, amíg meg nem puhul és enyhén meg nem pirul. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A csirke darabokat úgy vágd, hogy ne legyenek túl nagyok, így gyorsabban átsülnek.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, és add hozzá a csirkéhez, majd pirítsd tovább, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ha a fokhagymát túl sokáig pirítod, könnyen megéghet, ami keserű ízt adhat a fogásnak, ezért figyelj rá!

    3

    Add hozzá a chili port és a paradicsomszószt, majd keverd jól össze. Főzd 5-10 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    Ha szeretnél egy kicsit enyhébb ízt, használhatsz kevesebb chili port vagy friss paradicsomot.

    4

    Közben a tortillákat egy kicsit melegítsd meg egy serpenyőben, hogy könnyebben tekerhetőek legyenek.

    Ne melegítsd túl a tortillákat, különben törékennyé válhatnak, ami megnehezíti a töltést.

    5

    Minden tortillát tölts meg a csirkés keverékkel, majd tekerd fel. Helyezd a megtöltött tortillákat egy sütőedénybe.

    Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a tortillák nem nyílnak szét sütés közben, tedd őket szorosan egymás mellé.

    6

    Öntsd rá a maradék paradicsomszószt és szórd meg reszelt cheddar sajttal.

    A sajt a legjobb, ha a végén olvad meg, így mindig frissen tálalhatod a fogást.

    7

    Tedd a sütőbe 180°C-ra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg a sajt teljesen megolvad és enyhén megpirul.

    Figyelj arra, hogy ne süsd túl a tortillákat, mert a sajt megéghet és a tortilla kiszáradhat.