Enchilada, fűszeres paradicsomszósszal, reszelt sajttal és friss korianderrel tálalva

Enchilada Salsával

Az enchilada a mexikói konyha egyik legismertebb étke, amely már évszázadok óta része a helyi étkezési kultúrának. Az eredeti receptben a tortilla tölteléke változó, de mindig friss és fűszeres. A csirke és paradicsomszósz kombinációja egy tökéletesen kiegyensúlyozott ízélményt nyújt, miközben a reszelt sajt és a koriander frissességet adnak a fogásnak. Technikai tipp: A tortillát soha ne tekerd túl szorosan, így a töltelék nem fog kipotyogni, miközben sül. Ez a recept ideális választás vacsorára, gyors étkezéshez vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Tortilla
500 g Csirkemell filé
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
100 g Parmezán sajt
300 ml Fűszeres paradicsomszósz
150 g Reszelt sajt
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet szeleteld fel vékony csíkokra, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg, amíg szépen meg nem barnul. Sózd, borsozd ízlés szerint.

    A csirkét ne tedd túl szorosra a serpenyőbe, hogy szép kérget kapjon!

    2

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, amíg üveges nem lesz.

    Ha a hagymát túl erősen pirítod, keserű lesz – ügyelj a megfelelő hőmérsékletre!

    3

    Add hozzá a paprikát, és pirítsd tovább 2-3 percig, amíg megpuhul.

    Friss paprikával is dolgozhatsz, de a konzerv paprika is jól működik!

    4

    A fűszeres paradicsomszószt öntsd a serpenyőbe, majd keverd össze a csirkével és a zöldségekkel. Főzd 5-6 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ne hagyd a szószt túl hosszú ideig főni, hogy ne veszítse el a friss ízét!

    5

    A tortillák közepére kanalazz egy adag csirke-paradicsomos keveréket, majd szórj rá egy kevés parmezán sajtot. Tekerj fel minden tortillát, és helyezd egy sütőedénybe.

    Ne tömd túl a tortillákat, hogy könnyen fel tudjuk tekerni őket!

    6

    A tetejére szórj reszelt sajtot, majd süsd előmelegített sütőben 180°C-on 10-12 percig, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.

    Ha a sajt szépen megolvad, akkor jó a hőmérséklet – figyelj, hogy ne süsd túl!

    7

    Tálalás előtt szórj friss koriandert a tetejére, hogy frissességet adjon az ételnek.

    A koriander levelei frissítő ízt adnak a sós enchiladákhoz!