A csirkemellet szeleteld fel vékony csíkokra, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg, amíg szépen meg nem barnul. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A csirkét ne tedd túl szorosra a serpenyőbe, hogy szép kérget kapjon!
A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, amíg üveges nem lesz.
Ha a hagymát túl erősen pirítod, keserű lesz – ügyelj a megfelelő hőmérsékletre!
Add hozzá a paprikát, és pirítsd tovább 2-3 percig, amíg megpuhul.
Friss paprikával is dolgozhatsz, de a konzerv paprika is jól működik!
A fűszeres paradicsomszószt öntsd a serpenyőbe, majd keverd össze a csirkével és a zöldségekkel. Főzd 5-6 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ne hagyd a szószt túl hosszú ideig főni, hogy ne veszítse el a friss ízét!
A tortillák közepére kanalazz egy adag csirke-paradicsomos keveréket, majd szórj rá egy kevés parmezán sajtot. Tekerj fel minden tortillát, és helyezd egy sütőedénybe.
Ne tömd túl a tortillákat, hogy könnyen fel tudjuk tekerni őket!
A tetejére szórj reszelt sajtot, majd süsd előmelegített sütőben 180°C-on 10-12 percig, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.
Ha a sajt szépen megolvad, akkor jó a hőmérséklet – figyelj, hogy ne süsd túl!
Tálalás előtt szórj friss koriandert a tetejére, hogy frissességet adjon az ételnek.
A koriander levelei frissítő ízt adnak a sós enchiladákhoz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.