Az enoki gombát bontsd szét kisebb kötegekre, vágd le a gyökeres végét. A bacon szeleteket hosszában vágd félbe, hogy könnyebb legyen feltekerni.
Használj friss és ropogós bacon szeleteket – a túl zsíros vagy túl puha szeletek szétcsúszhatnak grillezéskor.
Tekerj minden enoki köteget egy bacon csíkba, majd szúrd át fa nyárssal vagy fogpiszkálóval, hogy grillezés közben egyben maradjanak.
Ha nyársra húzod, egyszerre több makit tudsz grillezni – így gyorsabb és egyenletesebb a sütés.
Keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és zúzott fokhagymát. Ezzel a keverékkel kend meg a nyársakat sütés előtt és közben is.
Használj szilikon ecsetet a pácoláshoz – így egyenletesen oszlik el a szósz és nem áztatja el a húst.
Grillezd a nyársakat közepes hőfokon 5-7 percig, amíg a bacon ropogósra sül és a gomba enyhén karamellizálódik. Közben többször fordítsd meg és kend újra a szójaszószos keverékkel.
Használhatsz grillserpenyőt vagy kontaktgrillt is, ha nincs kéznél szabadtéri grill.
Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és finomra vágott zöldhagymával. Tálald szójaszószos mártogatóval vagy citromgerezddel.
Tálalás előtt 1-2 percig pihentesd a grillezett nyársakat – így szaftosabb marad és könnyebben kezelhető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.