Eper lassi tálalva jégkockákkal és friss eperrel

Eper lassi

Az Eper lassi egy rendkívül frissítő indiai ital, amely édes és krémes ízével mindenki szívét elnyeri. A joghurt alapú lassi nemcsak finom, hanem tápláló is, míg a friss eper édes íze és a rózsavíz virágos aromája egy igazán különleges ízélményt biztosít. A nyári hónapokban tökéletes ital lehet, különösen egy kellemes, hűsítő délutáni pihenéshez.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Eper
200 ml Joghurt
100 ml Tej
2 ek. Cukor
1 tk. Rózsavíz
6 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epreket alaposan mosd meg, távolítsd el a szárát, és vágd félbe.

    A friss eper adja a legjobb ízt, de ha nem elérhető, fagyasztott eper is jó alternatíva.

    2

    Tedd az eper felét egy turmixgépbe, és add hozzá a joghurtot, tejet, cukrot és rózsavizet.

    A rózsavíz hozzáadásával egy finom, virágos ízt adhatunk a lassihoz, de ha nem szereted, kihagyhatod.

    3

    Turmixold simára az összes hozzávalót, amíg egy krémes ital nem lesz belőle.

    Ha a lassi túl sűrű, adj hozzá egy kis tejet a kívánt állag eléréséhez.

    4

    Tedd a jégkockákat a pohárba, majd öntsd rá a friss eper lassit.

    A jégkockák frissítő hatása jól kiegészíti a lassi ízét, különösen nyári napokon.

    5

    Tálald azonnal, és ha szeretnéd, díszítheted egy-két szem friss eperrel.

    A díszítés nemcsak szép, hanem fokozza az ízélményt is.