Epres Hwachae, koreai gyümölcsital, friss gyümölcsökkel és joghurttal

Epres Hwachae

A Hwachae egy tradicionális koreai ital, amelyet főként nyáron fogyasztanak a forró időszakban. A gyümölcsöket, mint az eper és a dinnye, kombinálják joghurttal és szénsavas vízzel, hogy egy frissítő, édes italt hozzanak létre. Az Epres Hwachae könnyed és tápláló, így ideális választás lehet nyári összejöveteleken, vagy akár egy gyors, egészséges reggelire. A koreai konyhában az ilyen típusú italok népszerűek, mivel frissítenek és hidratálnak a meleg napokon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Eper
200 g Dinnye
100 g Joghurt
2 ek. Méz
250 ml Szénsavas víz
1 ek. Citromlé
6 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epreket és a dinnyét mosd meg alaposan, majd vágd apró darabokra.

    Az eper és a dinnye frissessége adja az ital ízét, így fontos, hogy érett és ízletes gyümölcsöket válassz.

    2

    A joghurtot keverd össze a mézzel és a citromlével, hogy egy krémes, édes keveréket kapj.

    A méz és citromlé hozzáadása kiemeli a gyümölcsök édességét és frissességét.

    3

    A gyümölcsdarabokat tedd egy tálba, majd öntsd rá a joghurtos keveréket.

    A joghurtos keverék segít összeállítani az italt, miközben selymes textúrát ad neki.

    4

    Töltsd fel a tálat szénsavas vízzel és jégkockákkal, majd jól keverd össze.

    A szénsavas víz frissítő ízt ad, míg a jégkockák hűtötté teszik az italt.

    5

    Tálald az Epres Hwachae-t friss mentával vagy egyéb friss fűszernövényekkel díszítve.

    A friss fűszernövények nemcsak ízt adnak, hanem szép színfoltjaik is díszítik az italt.