Erdei gyümölcsös panna cotta tálalva

Erdei gyümölcsös panna cotta

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, és az évek során számos ízesítéssel készült változata született. Az erdei gyümölcsös panna cotta egy friss, gyümölcsös verzió, amely tökéletesen ötvözi a krémes textúrát és a bogyós gyümölcsök természetes savanykás-édes ízét. Képzeld el, ahogy a selymes panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben az erdei gyümölcsök frissessége és természetes édessége tökéletes egyensúlyt alkot. A tökéletes panna cotta titka a kiváló minőségű tejszín és a megfelelő hőmérsékleten történő elkészítés. Próbáld ki ezt a változatot friss gyümölcsökkel vagy egy kevés mézzel díszítve, hogy még különlegesebb legyen!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
3 db Zselatinlap
150 g Vegyes erdei gyümölcs (málna, áfonya, szeder, ribizli)
20 g Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Ügyelj rá, hogy a zselatinlapok teljesen ellepje a víz.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd intenzívebb ízt ad.

    3

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg tejszínes keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon bennük víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát.

    4

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a panna cotta teljesen sima állagú legyen.

    5

    Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A hűtési idő legalább 4 óra, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.

    6

    Közben készítsd el az erdei gyümölcsszószt: egy lábasban keverd össze az erdei gyümölcsöket a mézzel, majd közepes lángon főzd pár percig, amíg a gyümölcsök kissé megpuhulnak és levet eresztenek.

    Használhatsz friss vagy fagyasztott erdei gyümölcsöket is. Ha fagyasztottat használsz, ne olvaszd ki előtte.

    7

    Tálalás előtt kanalazz az erdei gyümölcsszószból a panna cotta tetejére, és díszítsd friss gyümölcsökkel az extra ízélményért.

    A panna cottát tálalás előtt mártsd rövid időre forró vízbe, így könnyebben ki tudod borítani a formából.