Escabeche karfiollal, fűszeres, ecetes zöldségsaláta tálalva

Escabeche karfiollal

Az escabeche egy hagyományos mediterrán étel, amely zöldségekből készült ecetes saláta. Az étel könnyed és friss ízével a nyári hónapokban különösen népszerű. A karfiol ebben az ételben a legjobb textúrát adja, mivel megőrzi ropogósságát, miközben a fűszeres ecetes lé átjárja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Karfiol
4 ek. Olívaolaj
3 ek. Fehér bor ecet
100 ml Víz
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander
1 tk. Kömény por
0.5 tk. Pirospaprika
0.5 tk.
0.25 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt vágd rózsáira és forrald fel egy nagy fazékban sós vízben. Főzd 5-7 percig, amíg a karfiol enyhén megpuhul, de még ropogós marad.

    Ne főzd túl a karfiolt, hogy megőrizze a textúráját. A karfiolnak még érdemes egy kis harapnivalónak maradnia.

    2

    A sárgarépát és a vöröshagymát szeleteld vékony karikákra. A fokhagymát zúzd össze, és a koriandert apróra vágd.

    A zöldségeket vékonyra szeletelve gyorsabban átjárják az ízek, és jobban felszívják az ecetes levet.

    3

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a szeletelt vöröshagymát. Párold 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ha a hagyma túl gyorsan megpirul, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy megőrizzük a lágy, édes ízét.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, köményt, pirospaprikát, sót és borsot. Párold további 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kömény és a pirospaprika fűszeres ízt ad az ételnek. Ha szereted a pikánsabb ízeket, adj hozzá egy kis csilipaprikát is.

    5

    Öntsd hozzá a fehérbor ecetet és a vizet, majd hagyd, hogy az egész keverék felforrjon és jól összeérjen. Ezt követően add hozzá a főtt karfiolt.

    Az ecet és a víz gyorsan egyensúlyba hozza az ízeket, és segít, hogy az étel friss, üdítő legyen.

    6

    Főzd az egészet alacsony hőmérsékleten még 10 percig, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Az escabeche ízei jobban összeérnek, ha pár órát pihenteted.

    Ha türelmes vagy, az escabeche még finomabbá válik egy éjszaka pihentetés után, amikor az összes fűszer és zöldség átjárja egymást.

    7

    Tálald hidegen vagy szobahőmérsékleten, és friss korianderrel díszítve.

    Ez az étel remekül illik grill ételekhez, sült húsokhoz vagy akár rizs körethez is.