A csirke- vagy sertéshúst szeleteld vékonyra, majd sózd meg mindkét oldalát.
A vékony szeletek gyorsabban átsülnek és jobban átveszik a páclé ízét.
Hevíts olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a húst mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz. Tedd félre.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a hús párolódni fog ahelyett, hogy pirulna. Szükség esetén süsd több adagban.
A hagymát karikázd fel, a sárgarépát vékony szeletekre vágd, a fokhagymát pedig aprítsd finomra.
A zöldségek vékonyra szeletelése biztosítja, hogy egyenletesen megpuhuljanak a páclében.
Az olívaolaj maradékában párold meg a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak.
A lassú párolás segít kihozni a zöldségek édes ízét.
Add hozzá a babérlevelet, az egész borsot és a pirospaprikát, majd keverd alaposan össze.
A fűszerek hozzáadása előtt enyhén pirítsd meg őket a serpenyőben, hogy jobban kiadják az aromájukat.
Öntsd hozzá a fehérborecetet és a vizet, majd forrald fel a páclevet.
A fehérborecet adja az escabeche jellegzetes savanykás ízét. Ha nincs fehérboreceted, használhatsz almaecetet is.
Helyezd vissza a húst az edénybe, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A húst lassan főzd a páclében, hogy az ízek mélyen beivódjanak.
Hagyd teljesen kihűlni, majd tedd a húst és a levet légmentesen zárható edénybe. Pihentesd a hűtőben legalább 24 órán keresztül.
A hűtőben való pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy az ízek összeérjenek és a hús megpuhuljon. Minél tovább pihenteted, annál finomabb lesz.
Tálaláskor hidegen vagy szobahőmérsékleten kínáld friss kenyérrel vagy salátával.
Az escabeche hidegen a legfinomabb. Tálalás előtt hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten, hogy az ízek jobban kibontakozzanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.