Espetinho ananásszal, grillezett csirkehús ananászdarabokkal és lime-mal tálalva

Espetinho ananásszal

Az Espetinho, vagy más néven brazil nyárs, a brazil konyha egyik legismertebb étkezése. A fűszeres csirkehús, ananásszal és lime-mal kombinálva, igazi ínycsiklandó ételt ad, amit gyakran grilleznek. Az étel a brazil utcai ételek közé tartozik, de a világ különböző részein is népszerűvé vált. Az ananász édes íze és a csirkehús sós, fűszeres íze remek kombinációt alkot, és tökéletes étkezést ad a nyári hónapokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
1 db Ananász
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb kockákra, sózd meg és borsozd. A fokhagymát zúzd össze és keverd össze a csirkével. Tedd félre pihenni 10-15 percre.

    A csirke pihentetése segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.

    2

    Az ananászt hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra. A lime-ot vágd félbe, és nyomd ki a levét. A paprikát is vágd fel kis darabokra.

    Az ananász édes íze jól harmonizál a csirkehússal, ezért fontos, hogy ne túl kicsi darabokra vágjuk.

    3

    Készítsd el a nyársakat, úgy, hogy felváltva húzd fel a csirkehús, ananász és paprika darabokat. Mindegyik nyársra egy-egy lime szeletet is tegyél.

    A lime frissítő ízt ad a húsnak, és segít a sütés közben a hús szaftosságának megőrzésében.

    4

    A nyársakat kend meg olívaolajjal, majd helyezd őket egy előmelegített grillre vagy serpenyőre. Süsd 10-15 percig, gyakran forgatva, amíg a hús átsül és enyhén pirul.

    A nyársakat ne rakd túl közel egymáshoz a grillen, hogy minden oldala szépen átsüljön.

    5

    Miután a nyársak készre sültek, szórd meg őket friss korianderrel és tálald melegen.

    Friss korianderrel díszítve még finomabbá válik az étel!