A csirkehúst vágd kisebb kockákra, sózd meg és borsozd. A fokhagymát zúzd össze és keverd össze a csirkével. Tedd félre pihenni 10-15 percre.
A csirke pihentetése segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.
Az ananászt hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra. A lime-ot vágd félbe, és nyomd ki a levét. A paprikát is vágd fel kis darabokra.
Az ananász édes íze jól harmonizál a csirkehússal, ezért fontos, hogy ne túl kicsi darabokra vágjuk.
Készítsd el a nyársakat, úgy, hogy felváltva húzd fel a csirkehús, ananász és paprika darabokat. Mindegyik nyársra egy-egy lime szeletet is tegyél.
A lime frissítő ízt ad a húsnak, és segít a sütés közben a hús szaftosságának megőrzésében.
A nyársakat kend meg olívaolajjal, majd helyezd őket egy előmelegített grillre vagy serpenyőre. Süsd 10-15 percig, gyakran forgatva, amíg a hús átsül és enyhén pirul.
A nyársakat ne rakd túl közel egymáshoz a grillen, hogy minden oldala szépen átsüljön.
Miután a nyársak készre sültek, szórd meg őket friss korianderrel és tálald melegen.
Friss korianderrel díszítve még finomabbá válik az étel!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.