Keverd össze a lisztet, cukrot és sót egy tálban. Add hozzá a vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima, közepesen lágy tésztává. Fóliába csomagolva pihentesd hűtőben 30 percig.
A vaj legyen hideg, kockázd fel, és gyorsan dolgozd el a liszttel, hogy a tészta omlós legyen. Ha a tészta túl kemény, adj hozzá egy kevés hideg vizet.
A krémhez keverd össze a mascarponét, porcukrot, frissen főzött eszpresszót és az instant kávéport. Spatulával keverd simára, majd tedd hűtőbe 30 percre, hogy sűrűsödjön és krémes maradjon.
A mascarpone legyen hideg, de ne túl kemény, hogy könnyen lehessen keverni. Ha a krém túl lágy, tegyél hozzá még egy kevés porcukrot.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágj 10x10 cm-es négyzeteket. Tekerd fel őket fém cannoli formákra, és a széleket nedvesítve nyomd össze, hogy ne nyíljanak szét.
A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, hogy a cannoli ropogós legyen. A széleket alaposan nyomd össze, különben a sütés során szétnyílnak.
Hevítsd fel az olajat 180°C-ra. Süss 2-3 darabot egyszerre aranybarnára. Helyezd papírtörlőre lecsepegni, majd amikor kihűltek, óvatosan csúsztasd le a formákról.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd hőmérővel, hogy a cannoli egyenletesen süljön. A sütés során figyelj, hogy ne égjenek meg. Ha a cannoli formák nehezen jönnek le, óvatosan forgasd meg őket.
A kihűlt héjakat habzsák segítségével töltsd meg a krémmel. Töltsd meg mindkét végüket, hogy egyenletesen eloszoljon a töltelék. Csak közvetlenül tálalás előtt töltsd, hogy a tészta ropogós maradjon.
A krémet egyenletesen nyomd a cannoli héjakba, hogy ne maradjon üres hely. Ha nincs habzsákod, használj egy zacskót, aminek levágod a sarkát.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral. Az espresso karakteres, mély íze tökéletesen harmonizál a mascarpone selymességével. Egyszerű, díszítés nélküli tálalás ajánlott, hogy a krém domináljon.
A cannolit díszítheted csokoládéforgáccsal, kakaóporral vagy kandírozott gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.