Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a friss gyömbért nagyon finomra.
A hagymát aprítás előtt érdemes lehűteni, így kevésbé fog csípni a szemed.
Egy közepes méretű serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és a gyömbért, amíg illatosak lesznek.
Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megkeseredhet.
Add hozzá a berbere fűszerkeveréket, és keverd alaposan össze, hogy az olajban kicsit felszabaduljanak az aromák.
A fűszerkeveréket alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.
Keverd bele a paradicsompürét, és főzd közepes lángon 5 percig, hogy a szósz ízei összeérjenek.
A paradicsompürét érdemes egy kicsit karamellizálni a serpenyőben, mielőtt a többi hozzávalóval összekevered. Ez mélyebb, édesebb ízt kölcsönöz a szósznak.
Adj hozzá vizet, sót és borsot, majd hagyd a szószt lassú tűzön főni 10-15 percig, amíg sűrűvé válik.
A szószt időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az alja.
Tálald grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy lapos kenyérrel. Az ízek intenzívek és fűszeresek lesznek, ideális kiegészítő egy etióp étkezéshez.
A szószt hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.