Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral borított tepsit.
A sütőpapírral elkerülheted, hogy a pizza leragadjon a tepsire.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egyenletesen, majd helyezd a tepsibe. Ha szükséges, a tésztát kézzel igazítsd formára.
Ha a tészta nehezen nyújtható, hagyd pihenni néhány percig, hogy a glutén ellazuljon.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.
A széleket azért érdemes szabadon hagyni, hogy sütés közben szépen megemelkedjenek és ropogósak legyenek.
Szórd rá az egyenletesen reszelt mozzarellát, majd helyezd el rajta a friss garnélát, kagylót és kalamári szeleteket.
A tenger gyümölcseit előzőleg párold meg vagy süsd elő, hogy a pizza sütési ideje alatt biztosan átsüljenek.
Csepegtess olívaolajat az egész pizza tetejére, majd hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel és reszelt fokhagymával.
Az olívaolaj segít, hogy a pizza ne száradjon ki a sütőben. A petrezselymet és fokhagymát ne sajnáld!
Süsd a pizzát a forró sütőben 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.
Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a tenger gyümölcsei kezdenek megégni, takard le a pizzát alufóliával.
A kész pizzát hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel és tálald melegen.
A pihentetés segít, hogy a pizza könnyebben szeletelhető legyen, és a feltétek ne csússzanak le.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.