Extra garnélás Frutti di Mare pizza tálalva

Extra garnélás Frutti di Mare pizza

A Frutti di Mare pizza az olasz konyha egyik különlegessége, amely friss tengeri herkentyűkkel hódította meg az ínyencek szívét. A pizza nevét a \'tenger gyümölcsei\' jelentésű kifejezés ihlette, és tökéletesen tükrözi a Földközi-tenger partvidékének gazdag kulináris hagyományait. Ez a recept az olasz tengerpartok nyári estéit idézi, amikor a helyi halászok friss fogásukat megosztják a közösséggel. A házi elkészítés során lehetőséged nyílik arra, hogy a saját konyhádban élvezd az autentikus ízeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
250 g Friss garnélarák
200 g Fekete kagyló
150 g Kalamári
2 ek. Olívaolaj
5 g Friss petrezselyem
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral borított tepsit.

    A sütőpapírral elkerülheted, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egyenletesen, majd helyezd a tepsibe. Ha szükséges, a tésztát kézzel igazítsd formára.

    Ha a tészta nehezen nyújtható, hagyd pihenni néhány percig, hogy a glutén ellazuljon.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.

    A széleket azért érdemes szabadon hagyni, hogy sütés közben szépen megemelkedjenek és ropogósak legyenek.

    4

    Szórd rá az egyenletesen reszelt mozzarellát, majd helyezd el rajta a friss garnélát, kagylót és kalamári szeleteket.

    A tenger gyümölcseit előzőleg párold meg vagy süsd elő, hogy a pizza sütési ideje alatt biztosan átsüljenek.

    5

    Csepegtess olívaolajat az egész pizza tetejére, majd hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel és reszelt fokhagymával.

    Az olívaolaj segít, hogy a pizza ne száradjon ki a sütőben. A petrezselymet és fokhagymát ne sajnáld!

    6

    Süsd a pizzát a forró sütőben 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.

    Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a tenger gyümölcsei kezdenek megégni, takard le a pizzát alufóliával.

    7

    A kész pizzát hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    A pihentetés segít, hogy a pizza könnyebben szeletelhető legyen, és a feltétek ne csússzanak le.