Fahéjas almafrissítő cider poharakban tálalva

Fahéjas almafrissítő cider

A fahéjas almafrissítő cider a hideg téli napok tökéletes itala. Az alma és fahéj hagyományos párosa a karácsonyi hangulatot idézi, miközben a narancs frissességet ad az italhoz. Eredete az angol és amerikai cider hagyományokhoz nyúlik vissza, ahol a forró almás italok népszerűek az ünnepek alatt. Ez a recept egyszerűen elkészíthető otthon, és minden korosztály számára élvezhető alkoholmentes változatban. Ideális választás baráti összejövetelekre vagy egy meghitt otthoni estére.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
750 ml Alma cider (alkoholmentes)
150 ml Frissen facsart narancslé
2 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
30 g Méz
4 db Almaszeletek
4 db Narancsszeletek
8 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze az alkoholmentes alma cidert és a frissen facsart narancslevet. Add hozzá a fahéjrudakat és a szegfűszegeket.

    Használj jó minőségű, frissen facsart narancslevet a legjobb ízhatás érdekében. A bolti, tartósítószeres narancslé nem adja ugyanazt az ízt.

    2

    Melegítsd az elegyet közepes lángon, de ügyelj arra, hogy ne forrjon fel. Keverd bele a mézet, hogy teljesen feloldódjon.

    A mézet csak akkor add hozzá, amikor a cider már kellően meleg, így könnyebben feloldódik. Forraláskor a méz elveszítheti jótékony hatásait.

    3

    A keveréket vedd le a tűzről, és hagyd állni 5-10 percig, hogy a fűszerek íze jobban beleolvadjon az italba.

    Minél tovább hagyod állni, annál intenzívebb lesz a fűszerek íze. Ha erősebb ízt szeretnél, akár 15-20 percig is állhat.

    4

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fahéjrudakat és a szegfűszegeket.

    A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy biztosan eltávolítsd az összes fűszert.

    5

    Tálalás előtt tegyél almaszeleteket és narancsszeleteket a poharakba. Öntsd rá a meleg italt, vagy ha hűtött verziót szeretnél, várd meg, amíg kihűl, és adj hozzá jégkockát.

    Az almaszeleteket citromlével locsold meg, hogy ne barnuljanak meg a tálalásig.

    6

    Tálald az italt poharakban, és díszítsd egy fahéjrúddal vagy egy narancsszelettel.

    A fahéjrúddal való díszítés nem csak szép, de tovább fokozza az ital fahéjas aromáját.