Fahéjas almås chutney tålalva sajtok mellé

Fahéjas almås chutney

A fahĂ©jas almĂĄs chutney egy klasszikus, mĂ©gis kĂŒlönleges mĂĄrtĂĄs, amely az Ƒszi Ă­zeket idĂ©zi. Az Ă©des alma, a melegĂ­tƑ fahĂ©j Ă©s a gyömbĂ©r pikĂĄns Ă­zvilĂĄga tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot. Ez a chutney remek kiegĂ©szĂ­tƑje lehet sajtoknak, sĂŒlt hĂșsoknak vagy pirĂ­tott kenyĂ©rnek, Ă©s garantĂĄltan feldobja az Ă©tkezĂ©seket. Egy kis mazsola Ă©des csavarja teszi igazĂĄn egyedivĂ© ezt az Ă­zletes szĂłszt, amely az ĂŒnnepi asztalok dĂ­sze is lehet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g Alma (hámozva, aprítva)
⭕ 100 g Barna cukor
⭕ 50 ml Almaecet
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 10 g GyömbĂ©r (frissen reszelve)
⭕ 50 g Mazsola
⭕ 100 ml Víz
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretƱ låbasban keverd össze az almåt, a barna cukrot és az almaecetet.

    A legjobb eredmény érdekében hasznålj keményebb, savanykås almafajtåt, példåul Granny Smith-et vagy Jonathant. A cukor mennyiségét ízlés szerint szabålyozhatod.

    2

    Add hozzå a fahéjat, a frissen reszelt gyömbért, a mazsolåt és a sót.

    A frissen reszelt gyömbĂ©r helyett hasznĂĄlhatsz gyömbĂ©rport is, de a friss gyömbĂ©r aromĂĄja sokkal intenzĂ­vebb. A mazsola helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs aszalt gyĂŒmölcsöt is, pĂ©ldĂĄul vörös ĂĄfonyĂĄt.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, Ă©s keverd össze alaposan.

    A vĂ­z mennyisĂ©ge befolyĂĄsolja a chutney vĂ©gsƑ ĂĄllagĂĄt. Ha sƱrƱbb chutney-t szeretnĂ©l, kevesebb vizet hasznĂĄlj.

    4

    Közepes lĂĄngon fƑzd 30-35 percig, amĂ­g az alma megpuhul Ă©s a keverĂ©k sƱrƱvĂ© vĂĄlik.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le. Ha a chutney tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kis vizet.

    5

    HƱtsd le, Ă©s tĂĄlald sajtok, sĂŒlt hĂșsok vagy pirĂ­tott kenyĂ©r mellĂ©.

    A chutney Ă­zei jobban összeĂ©rnek, ha nĂ©hĂĄny napig hƱtƑben tĂĄrolod. SterilizĂĄlt ĂŒvegekbe töltve hosszabb ideig is eltarthatĂł.