Fahéjas almás chutney tálalva sajtok mellé

Fahéjas almás chutney

A fahéjas almás chutney egy klasszikus, mégis különleges mártás, amely az őszi ízeket idézi. Az édes alma, a melegítő fahéj és a gyömbér pikáns ízvilága tökéletes harmóniát alkot. Ez a chutney remek kiegészítője lehet sajtoknak, sült húsoknak vagy pirított kenyérnek, és garantáltan feldobja az étkezéseket. Egy kis mazsola édes csavarja teszi igazán egyedivé ezt az ízletes szószt, amely az ünnepi asztalok dísze is lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Alma (hámozva, aprítva)
100 g Barna cukor
50 ml Almaecet
1 tk. Fahéj
10 g Gyömbér (frissen reszelve)
50 g Mazsola
100 ml Víz
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű lábasban keverd össze az almát, a barna cukrot és az almaecetet.

    A legjobb eredmény érdekében használj keményebb, savanykás almafajtát, például Granny Smith-et vagy Jonathant. A cukor mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.

    2

    Add hozzá a fahéjat, a frissen reszelt gyömbért, a mazsolát és a sót.

    A frissen reszelt gyömbér helyett használhatsz gyömbérport is, de a friss gyömbér aromája sokkal intenzívebb. A mazsola helyett használhatsz más aszalt gyümölcsöt is, például vörös áfonyát.

    3

    Öntsd hozzá a vizet, és keverd össze alaposan.

    A víz mennyisége befolyásolja a chutney végső állagát. Ha sűrűbb chutney-t szeretnél, kevesebb vizet használj.

    4

    Közepes lángon főzd 30-35 percig, amíg az alma megpuhul és a keverék sűrűvé válik.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha a chutney túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Hűtsd le, és tálald sajtok, sült húsok vagy pirított kenyér mellé.

    A chutney ízei jobban összeérnek, ha néhány napig hűtőben tárolod. Sterilizált üvegekbe töltve hosszabb ideig is eltartható.