Egy közepes méretű lábasban keverd össze az almát, a barna cukrot és az almaecetet.
A legjobb eredmény érdekében használj keményebb, savanykás almafajtát, például Granny Smith-et vagy Jonathant. A cukor mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
Add hozzá a fahéjat, a frissen reszelt gyömbért, a mazsolát és a sót.
A frissen reszelt gyömbér helyett használhatsz gyömbérport is, de a friss gyömbér aromája sokkal intenzívebb. A mazsola helyett használhatsz más aszalt gyümölcsöt is, például vörös áfonyát.
Öntsd hozzá a vizet, és keverd össze alaposan.
A víz mennyisége befolyásolja a chutney végső állagát. Ha sűrűbb chutney-t szeretnél, kevesebb vizet használj.
Közepes lángon főzd 30-35 percig, amíg az alma megpuhul és a keverék sűrűvé válik.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha a chutney túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.
Hűtsd le, és tálald sajtok, sült húsok vagy pirított kenyér mellé.
A chutney ízei jobban összeérnek, ha néhány napig hűtőben tárolod. Sterilizált üvegekbe töltve hosszabb ideig is eltartható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.