Fahéjas-almás piskótaszelet tálalva

Fahéjas-almás piskótaszelet

A fahéjas-almás sütemények mindig meleg, otthonos érzést keltenek. A piskótaszelet puha, levegős szerkezete tökéletesen kiegészíti az alma frissességét és a fahéj fűszerességét. Ez a sütemény kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy délutáni teázáshoz. Ha szereted az egyszerű, de mégis különleges házi süteményeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
180 g Kristálycukor
4 db Tojás
120 g Vaj
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
2 tk. Fahéj
2 db Alma (reszelt)
1 csipet
20 g Porcukor (a szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a piskóta egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

    A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha a tál és a habverő tiszta és zsírmentes.

    3

    A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.

    A tojássárgákat addig keverjük a cukorral, amíg a keverék világos és habos nem lesz.

    4

    A lisztet, a sütőport és a fahéjat egy külön tálban összekeverjük.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor és a fahéj egyenletesen oszlik el a tésztában.

    5

    A száraz hozzávalókat fokozatosan a tojássárgás keverékhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

    A tojásfehérjét óvatosan, alulról felfelé forgatva keverjük a tésztába, hogy ne törjük össze a habot.

    6

    A reszelt almát kinyomkodjuk, majd belekeverjük a tésztába.

    Az almát reszelés után alaposan nyomkodjuk ki, hogy ne áztassa el a tésztát.

    7

    A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben.

    Ügyeljünk arra, hogy a tészta mindenhol egyforma vastag legyen, így egyenletesen fog sülni.

    8

    Az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő sütőnként változhat, ezért figyeljük a piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    9

    A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelve tálaljuk.

    A piskótát teljesen hűtsük ki, mielőtt szeleteljük, különben könnyen morzsolódhat. A porcukorral való megszórás opcionális, de szebbé teszi a süteményt.