A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a piskóta egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha a tál és a habverő tiszta és zsírmentes.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
A tojássárgákat addig keverjük a cukorral, amíg a keverék világos és habos nem lesz.
A lisztet, a sütőport és a fahéjat egy külön tálban összekeverjük.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor és a fahéj egyenletesen oszlik el a tésztában.
A száraz hozzávalókat fokozatosan a tojássárgás keverékhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
A tojásfehérjét óvatosan, alulról felfelé forgatva keverjük a tésztába, hogy ne törjük össze a habot.
A reszelt almát kinyomkodjuk, majd belekeverjük a tésztába.
Az almát reszelés után alaposan nyomkodjuk ki, hogy ne áztassa el a tésztát.
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben.
Ügyeljünk arra, hogy a tészta mindenhol egyforma vastag legyen, így egyenletesen fog sülni.
Az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért figyeljük a piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelve tálaljuk.
A piskótát teljesen hűtsük ki, mielőtt szeleteljük, különben könnyen morzsolódhat. A porcukorral való megszórás opcionális, de szebbé teszi a süteményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.