Gőzöld meg a bao bunokat: helyezd őket egy bambusz- vagy fém gőzölőbe, forrásban lévő víz fölé, és gőzöld 5-6 percig, amíg teljesen áthevülnek és megpuhulnak. Tipp: sütőpapírt használj, hogy ne ragadjanak le!
Ha nincs gőzölőd, egy szűrőt is használhatsz, amit egy lábasra helyezel, amiben forr a víz.
Egy kis tálban keverd össze a kristálycukrot és az őrölt fahéjat. Ez lesz a fahéjas cukorbevonat. Tipp: frissen őrölt fahéjjal még intenzívebb ízt érhetsz el.
A fahéjas cukorhoz adhatsz egy csipetnyi szerecsendiót is a még gazdagabb ízért.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon. Vigyázz, hogy ne barnuljon meg, csak folyékony legyen, így nem változtatja meg a cukor ízét.
A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrósodjon túl.
A megpuhult bao bunokat vedd ki a gőzölőből, és egyenként forgasd meg az olvasztott vajban. Ezután rögtön hempergesd meg őket a fahéjas cukorban, hogy minden oldalukra jusson a bevonatból.
A bao bunokat óvatosan kezeld, mert forróak lesznek a gőzölés után.
Tálald a fahéjas cukros bao bunokat melegen. Tipp: Ha kívül kissé ropogósabb textúrát szeretnél, miután bevontad őket, serpenyőben közepes lángon 1-2 perc alatt pirítsd le az oldalukat.
A fahéjas cukros bao bunokat kínálhatod vaníliafagylalttal vagy egy csésze meleg teával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.