A diót aprítsd fel finomra vagy daráld le, hogy az íze jobban kioldódjon a ciderben.
A dió aprításához használhatsz késes aprítót is.
Egy lábasban melegítsd fel az almalevet, majd add hozzá a fahéjrudat, szegfűszeget és egy csipet szerecsendiót.
Ügyelj rá, hogy az almalé ne forrjon, csak melegedjen.
Lassú tűzön főzd 5-7 percig, hogy a fűszerek és a dió aromája kioldódjon.
Kóstold meg közben, és ha intenzívebb ízt szeretnél, hagyd tovább főni.
Vedd le a tűzről, majd keverd bele a mézet és a vanília kivonatot. Hagyd hűlni 10 percig.
A mézet a tűzről levéve add hozzá, hogy megőrizze az értékes tápanyagait.
Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszerek és a dió darabkáit, majd öntsd egy nagy kancsóba.
A szűréshez használj sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot.
Tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ital lehűljön, majd tálalás előtt öntsd fel szénsavas ásványvízzel.
A hűtési időt növelheted, ha előre szeretnéd elkészíteni.
Szervírozd jégkockákkal, és díszítheted egy kevés őrölt dióval vagy egy fahéjrúddal a pohár szélén.
A pohár szélét nedvesítsd be, majd mártsd őrölt dióba a látványosabb díszítésért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.