Fahéjas forró tejkaramella frissen tálalva

Fahéjas forró tejkaramella

A fahéjas forró tejkaramella egy igazi kényeztető ital, amely tökéletesen melegít fel a hideg téli napokon. A gazdag, krémes tejkaramella és a fahéj melegítő aromája tökéletes párosítást alkot, amely nosztalgikus gyermekkori emlékeket idéz fel. Egy csésze ebből az italból olyan, mintha egy puha takaróba burkolóznál egy kandalló mellett. Akár egy hosszú nap végén, akár egy ünnepi alkalomra készíted, ez az ital mindig örömet okoz. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki egy csipet szerecsendióval vagy egy kevés reszelt fehércsokoládéval a tetején!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Tej
100 g Tejkaramella
20 g Barnacukor
1 tk. Fahéj
50 g Tejszínhab
5 ml Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a tejet egy közepes lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni, de ne hagyd felforrni.

    Fontos, hogy ne forrald fel a tejet, mert akkor a tejkaramella nem fog szépen elolvadni, és a tej is leéghet.

    2

    Add hozzá a tejkaramellát és a barnacukrot, majd folyamatos keverés mellett olvaszd fel teljesen, amíg a keverék simává nem válik.

    A folyamatos keverés elengedhetetlen, hogy a karamella ne égjen le az edény aljára, és a cukor is egyenletesen oldódjon fel.

    3

    Szórd bele a fahéjat és egy csipet sót, amely kiemeli az édes karamellás ízt.

    A só valóban kiemeli az édes ízeket, de ne vidd túlzásba, csak egy nagyon pici csipetnyi kell!

    4

    Adj hozzá néhány csepp vanília kivonatot, amely még gazdagabb aromát kölcsönöz az italnak.

    A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is, de ebben az esetben csökkentsd a barnacukor mennyiségét.

    5

    Melegítsd tovább az italt, folyamatosan kevergetve, körülbelül 5 percig, de ügyelj rá, hogy ne forrjon fel.

    Ha az ital túl sűrű lenne, adhatsz hozzá még egy kevés tejet. Ha túl híg, melegítsd tovább egy kicsit, hogy besűrűsödjön.

    6

    Öntsd a forró tejkaramellát bögrékbe, majd tálaláskor díszítsd tejszínhabbal és egy kis extra fahéjjal a tetején.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú habot is. A tetejére szórhatsz egy kevés kakaóport is.

    7

    Azonnal fogyaszd, hogy a karamella gazdag íze és a melegítő fahéj tökéletes harmóniát alkosson.

    Ha nem fogyasztod el azonnal, tedd hűtőbe, és melegítsd fel fogyasztás előtt.