Készíts egy adag eszpresszót, és tedd félre hűlni. TIPP: Ha nincs eszpresszó géped, erős kávéval is helyettesítheted.
A kávét érdemes egy kicsit hűlni hagyni, mielőtt a tejhez adod, hogy ne forrázza le a tejet.
Melegítsd fel a tejet közepes lángon, majd adj hozzá reszelt gyömbért és fahéjport. Keverd alaposan össze. TIPP: Habosítsd a tejet, ha krémesebb textúrát szeretnél.
A gyömbért és a fahéjat először kevés tejben keverd el, hogy ne csomósodjon.
Keverd hozzá a mézet, ha édesíteni szeretnéd az italt, és győződj meg róla, hogy teljesen feloldódott.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavé szirupot.
Öntsd a tejet egy magas pohárba, majd lassan töltsd rá a kávét. TIPP: Rétegezve öntve gyönyörű színek alakulnak ki az italban.
A kávét óvatosan, egy kanál hátoldalán keresztül öntsd a tejhez, hogy a rétegek elkülönüljenek.
Díszítsd az italt egy fahéjrúddal, és tálald azonnal.
A tetejére szórhatsz egy kevés fahéjport vagy kakaóport is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.