Öntsd a tejet egy nagy lábasba, és melegítsd közepes lángon, amíg forrni nem kezd. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon, hanem csak gyöngyözzön a teteje.
A tej túl gyors melegítése elválhat, ezért lassan melegítsd, hogy megőrizzük a sima textúrát.
Add hozzá a cukrot, a fahéjat és a kardamomot. Keverd jól össze, amíg a cukor feloldódik és az ízek jól elkeverednek.
A kardamom friss őrölve a legjobb, hogy intenzívebb ízt kapj.
A főző keményítőt keverd el egy kevés hideg vízben, majd fokozatosan add hozzá a forró tejhez, miközben folyamatosan kevered.
A keményítőt előre oldd fel a vízben, hogy ne csomósodjon be a tejben.
Amikor a keverék besűrűsödik, add hozzá a tejszínt és a tejfölt, majd folytasd a keverést, amíg teljesen sima állagú lesz.
A tejszín és a tejföl segít abban, hogy a kulfi gazdag és krémes legyen.
Miután elérted a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
Ha szeretnéd, a kulfit egyes formákban is készítheted, hogy szép kis pálcikákra tálald!
Tálalás előtt szórd meg a pistáciadióval, és ha szereted, egy kis fahéjat is rászórhatsz a tetejére.
A friss pisztácia ad egy finom, roppanós textúrát a kulfinak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.