Fahéjas kulfi, gazdag, krémes állagban, pistáciával megszórva

Fahéjas Kulfi

A kulfi a dél-ázsiai konyha egyik legismertebb édessége, amelyet eredetileg Indiában fejlesztettek ki. A kulfi receptje több évszázados múltra tekint vissza, és számos változatban készült, de a legnépszerűbbek között szerepelnek a fűszeres változatok, mint a fahéjas és kardamomos kulfi. A fahéjas kulfi különleges, meleg ízeket ad a nyári napokon, miközben hűsítő és krémes élményt nyújt. Ez az indiai édesség nemcsak finom, hanem egy igazi fűszeres kaland, amely könnyen elérhető otthoni konyhában is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 l Tej
150 g Cukor
200 ml Tejszín
100 g Tejföl
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Őrölt kardamom
2 ek. Főző keményítő
30 g Pistáciadió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a tejet egy nagy lábasba, és melegítsd közepes lángon, amíg forrni nem kezd. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon, hanem csak gyöngyözzön a teteje.

    A tej túl gyors melegítése elválhat, ezért lassan melegítsd, hogy megőrizzük a sima textúrát.

    2

    Add hozzá a cukrot, a fahéjat és a kardamomot. Keverd jól össze, amíg a cukor feloldódik és az ízek jól elkeverednek.

    A kardamom friss őrölve a legjobb, hogy intenzívebb ízt kapj.

    3

    A főző keményítőt keverd el egy kevés hideg vízben, majd fokozatosan add hozzá a forró tejhez, miközben folyamatosan kevered.

    A keményítőt előre oldd fel a vízben, hogy ne csomósodjon be a tejben.

    4

    Amikor a keverék besűrűsödik, add hozzá a tejszínt és a tejfölt, majd folytasd a keverést, amíg teljesen sima állagú lesz.

    A tejszín és a tejföl segít abban, hogy a kulfi gazdag és krémes legyen.

    5

    Miután elérted a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    Ha szeretnéd, a kulfit egyes formákban is készítheted, hogy szép kis pálcikákra tálald!

    6

    Tálalás előtt szórd meg a pistáciadióval, és ha szereted, egy kis fahéjat is rászórhatsz a tetejére.

    A friss pisztácia ad egy finom, roppanós textúrát a kulfinak.