Fahéjas-narancsos habkarika tálalva

Fahéjas-narancsos habkarika

A habcsókok és habkarikák régóta népszerű édességek, különösen az ünnepi időszakban. A narancs és a fahéj különleges kombinációja egyedi és ünnepi ízt ad ennek az egyszerű, de látványos desszertnek. A habkarikák elkészítése egyszerű, de néhány trükk segíthet abban, hogy tökéletes állagú legyen: fontos, hogy a tojásfehérjék szobahőmérsékletűek legyenek, és a cukrot fokozatosan adjuk hozzá. Ezek a ropogós és könnyű édességek tökéletesek egy forró tea vagy kávé mellé, de akár ajándékként is csomagolhatók!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
3 db Tojásfehérje
180 g Porcukor
1 db Narancshéj (reszelt)
1 tk. Fahéj
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásfehérjéket egy tiszta, száraz tálba tesszük, és közepes sebességen habbá verjük, amíg lágy csúcsokat nem képez.

    Fontos, hogy a tál és a habverő is teljesen zsírmentes legyen, különben nem fog felverődni a tojásfehérje. Egy csepp ecet vagy citromlé segíthet stabilizálni a habot.

    2

    Fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, közben folyamatosan verjük a habot, amíg fényes és kemény habbá nem válik.

    A porcukrot apránként adagold, hogy a hab egyenletesen keményedjen. Ha túl gyorsan adod hozzá, a hab összeeshet.

    3

    Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a fahéjat és a citromlevet, majd óvatosan összekeverjük, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak a habban.

    A narancshéjat csak a narancs külső, színes részéből reszeld, mert a fehér része keserű. A citromlé segít stabilizálni a habot.

    4

    A habot egy csillagcsöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kis köröket nyomunk, hogy karikákat formázzunk.

    A habzsákot ne töltsd túl, mert nehéz lesz vele dolgozni. A sütőpapírt rögzítheted a tepsire egy kevés habbal a sarkoknál.

    5

    A habkarikákat 90°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 1,5 órán át szárítjuk, amíg teljesen megszilárdulnak, de nem barnulnak meg.

    A habkarikákat alacsony hőfokon, lassan kell szárítani, hogy ne égjenek meg. Ha a sütőd túl forró, hagyd résnyire nyitva az ajtót.

    6

    A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról és tálaljuk.

    A habkarikákat csak teljesen kihűlve válaszd le a sütőpapírról, mert melegen könnyen törnek.