Fahéjas narancsos szilvaszósz tálalva

Fahéjas narancsos szilvaszósz

A fahéjas narancsos szilvaszósz egy édes-savanyú, fűszeres szósz, amely a szilva, narancs és fahéj kombinációját ötvözi. Ez a szósz tökéletes választás lehet süteményekhez, palacsintákhoz, vagy akár húsételekhez is. Az ízek harmonikus egyensúlyát biztosítja a méz és citrom, amely frissíti a szószt. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben az illatok betöltik a konyhát. Az elkészítés titka, hogy a szilvát alacsony lángon főzzük, hogy a szósz gazdag, sűrű textúrája legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g szilva
100 ml narancslé
1 tk. fahéj
2 ek. méz
1 ek. cukor
1 tk. citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szilvát mosd meg, majd vágd fel félbe és távolítsd el a magját.

    Használj érett, de nem túl puha szilvát a legjobb eredményért.

    2

    Egy lábasban öntsd bele a narancslevet, és add hozzá a felvágott szilvát.

    A frissen facsart narancslé sokkal intenzívebb ízt ad a szósznak.

    3

    Tedd bele a fahéjat, mézet, cukrot, és citromlevet, majd keverd jól össze.

    Kóstold meg a szószt főzés közben, és igazítsd a cukor és méz arányát az ízlésednek megfelelően.

    4

    Főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a szilva megpuhul, és a szósz besűrűsödik.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy a szilva ne ragadjon le az edény aljára.

    5

    Ha szükséges, szűrd át, hogy a szósz sima legyen.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés narancslevet.

    6

    Tálald a kész szószt süteményekhez, palacsintákhoz, vagy akár húsételekhez.

    A szósz hűtőben tárolva több napig eláll.