A szilvát mosd meg, majd vágd fel félbe és távolítsd el a magját.
Használj érett, de nem túl puha szilvát a legjobb eredményért.
Egy lábasban öntsd bele a narancslevet, és add hozzá a felvágott szilvát.
A frissen facsart narancslé sokkal intenzívebb ízt ad a szósznak.
Tedd bele a fahéjat, mézet, cukrot, és citromlevet, majd keverd jól össze.
Kóstold meg a szószt főzés közben, és igazítsd a cukor és méz arányát az ízlésednek megfelelően.
Főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a szilva megpuhul, és a szósz besűrűsödik.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy a szilva ne ragadjon le az edény aljára.
Ha szükséges, szűrd át, hogy a szósz sima legyen.
Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés narancslevet.
Tálald a kész szószt süteményekhez, palacsintákhoz, vagy akár húsételekhez.
A szósz hűtőben tárolva több napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.