Forralj fel 500 ml vizet, majd öntsd rá a fekete teára egy teáskannában vagy bögrében.
A víz ne legyen lobogó, mert az megkeserítheti a teát. Ideális hőmérséklet a fekete teához 90-95°C.
Adj hozzá egy fahéjrudat, majd hagyd ázni 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha erősebb fahéjas ízt szeretnél, törj össze a fahéjrudat, mielőtt a teába teszed. Ügyelj arra, hogy ne áztasd túl, mert a tea keserűvé válhat.
Szűrd le a teát, majd keverd hozzá a mézet és a frissen facsart citromlevet.
A mézet akkor add hozzá, amikor a tea már nem forró, mert a magas hőmérséklet tönkreteheti a méz értékes enzimeit. A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Öntsd hozzá a sötét rumot, és alaposan keverd el.
A rum mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a sötét rumot, használhatsz világos rumot vagy akár rumaromát is.
Öntsd a teát bögrébe, és díszítsd egy citromkarikával a peremén.
A citromkarika mellett díszítheted a teát egy fahéjrúddal is, hogy még mutatósabb legyen.
Azonnal tálald, és élvezd a melegítő fahéjas-rumos tea aromáit!
Ez a tea tökéletes egy hideg téli estén, vagy ha megfázás gyötör. Készíthetsz belőle alkoholmentes változatot is, ha kihagyod a rumot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.