Forralj fel 500 ml vizet egy lábasban, majd add hozzá a fekete tea filtereket.
A vizet érdemes felforralni, majd egy kicsit visszahűteni, mielőtt a teafiltereket beletennéd, mert a forró víz megégetheti a tealeveleket, ami keserű ízt eredményezhet.
Hagyd ázni a teafiltereket 3-5 percig, hogy erős, aromás alapot kapj. Ezután vedd ki a filtereket.
Ne hagyd a teafiltereket túl sokáig ázni, mert a tea keserűvé válhat.
Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a reszelt narancshéjat a forró teába.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A frissen reszelt szerecsendió intenzívebb ízt ad.
Lassú tűzön főzd további 5 percig, hogy a fűszerek kiadják az aromájukat.
A lassú főzés segít abban, hogy a fűszerek ízei jobban összeérjenek.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet.
A mézet és a citromlevet csak a tűzről levéve add hozzá, hogy a méz megőrizze jótékony hatásait, a citromlé pedig ne keseredjen meg.
Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszerek darabjait, majd öntsd csészékbe.
Használhatsz teaszűrőt vagy egy finom szövésű szűrőt.
Díszítsd egy fahéjrúddal vagy egy vékony narancsszelettel, és azonnal fogyaszd a melegítő, fűszeres teát.
A narancsszeletet érdemes vékonyra vágni, hogy könnyebben kiadja az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.