Forralj fel 500 ml vizet, majd öntsd a fekete teafilterekre. Hagyd ázni 5-7 percig, majd távolítsd el a filtereket.
Ne nyomkodd ki a teafiltert, mert keserű lehet a tea!
Közben mosd meg és magozd ki a szilvákat, majd vágd kisebb darabokra.
A szilva fajtájától függően a főzési idő változhat. Érdemes puhább, édesebb fajtát választani.
Egy kis lábosban forrald fel a szilvadarabokat egy kevés vízzel, majd add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget.
Ne használj túl sok vizet, csak annyit, hogy ellepje a szilvát, így intenzívebb lesz az íze.
Főzd a szilvát alacsony lángon 5-7 percig, amíg megpuhul és kiadja az ízét.
Figyeld a szilvát, nehogy szétfőjön. Akkor jó, ha puha, de még tartja a formáját.
Szűrd le a szilvás főzetet, és keverd össze a fekete teával. Ha édesebben szereted, adj hozzá mézet és citromlevet.
A méz és a citromlé mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A citromlé kiemeli a szilva ízét.
Öntsd bögrékbe, és díszítsd egy szelet szilvával vagy fahéjrúddal.
A tea még ízletesebb lesz, ha a szilvát előtte egy kis mézben és fahéjban megforgatod.
Tálald forrón, és élvezd a fűszeres, gyümölcsös ízeket!
Ha szeretnéd, egy kevés rummal vagy brandy-vel is megbolondíthatod a teát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.