A farro-t öblítsd le, majd tedd egy edénybe és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel, majd főzd 20-25 percig, amíg a szemek megpuhulnak, de még nem törnek össze.
A farro-t áztathatod előző nap is, hogy gyorsabban megfőjön.
Miközben a farro fő, készítsd el a gombát: vágd fel a gombát szeletekre. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a gombát és pirítsd 5-7 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
A gombát ne zsúfold túl a serpenyőben, hogy egyenletesen süljön meg.
Add hozzá a finomra vágott fokhagymát a gombához, és pirítsd további 2 percig, amíg a fokhagyma megpuhul és kiengedi az illatát.
Ha a fokhagyma túlságosan megég, keserűvé válhat, ezért figyelj rá, hogy ne pirítsd túl.
Amikor a farro elkészült, öntsd le róla a vizet, és keverd össze a sült gombával és fokhagymával.
A farro egy kicsit rágósabb, mint a rizs, így egy kellemes textúrájú ételt ad.
Szórd meg friss petrezselyemmel, és ízesítsd sóval, borssal. Facsarj rá egy kis citromlevet, hogy frissítő ízt adjon a fogásnak.
A petrezselyem mellett más friss fűszereket is használhatsz, például bazsalikomot vagy kakukkfüvet.
Tálald melegen, akár önálló ételként, vagy köretként más ételekhez.
Ez a fogás tökéletes vegán étel, vagy köret húshoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.