Frissen sült fehér csokoládés keksz

Fehér csokoládés keksz

A fehér csokoládés keksz a klasszikus csokoládés kekszek egy elegáns változata, amelyet az édes és krémes fehércsokoládé tesz különlegessé. Az első csokoládédarabos kekszek az 1930-as években jelentek meg, és azóta világszerte népszerűvé váltak. Ez a változat a lágy, omlós tésztát és a gazdag csokoládédarabokat ötvözi, amely minden édesszájú kedvence lehet. Tökéletes egy csésze kávé vagy tea mellé, és akár ajándéknak is kiváló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 18
250 g Liszt
150 g Vaj
100 g Porcukor
150 g Fehércsokoládé
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, hogy könnyebben dolgozható legyen. Ez segít abban, hogy a keksz tésztája lágy és homogén állagú legyen.

    Ne olvaszd meg a vajat, csak hagyd, hogy magától megpuhuljon. Ha sietsz, vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban puhuljon.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a vajat és a porcukrot, amíg krémes állagot nem kapsz. Használhatsz kézi habverőt vagy elektromos mixert is, hogy könnyebb legyen.

    Addig keverd, amíg a vaj és a porcukor teljesen össze nem olvad és egy könnyű, krémes masszát nem kapsz.

    3

    Add hozzá a vaníliakivonatot, a sót és a tojást, majd keverd alaposan össze, amíg egységes masszát nem kapsz.

    A tojás legyen szobahőmérsékletű, hogy jobban elegyedjen a többi hozzávalóval.

    4

    Fokozatosan szitáld bele a lisztet, és keverd össze egy spatulával vagy kézzel, amíg egy formázható, nem ragadós tésztát nem kapsz.

    A lisztet mindig szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. Ne keverd túl a tésztát, mert a kekszek kemények lehetnek.

    5

    Aprítsd fel a fehércsokoládét, és óvatosan keverd bele a tésztába. Így sütés közben finom olvadt csokoládédarabkák lesznek a kekszekben.

    Használj jó minőségű fehércsokoládét a legjobb ízélményért.

    6

    Formázz a tésztából egy nagy gömböt, csomagold folpackba, majd tedd hűtőbe legalább 30 percre. Ez segít, hogy a kekszek megtartsák a formájukat sütés közben.

    A hűtés segít abban, hogy a vaj megdermedjen, így a kekszek nem terülnek szét sütés közben.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    8

    A hűtőből kivett tésztából formázz kisebb golyókat, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire. Nyomd le őket enyhén, hogy laposabb kekszeket kapj.

    A golyókat egyforma méretűre formázd, hogy a kekszek egyenletesen süljenek. Hagyj helyet a kekszek között, mert sütés közben terülni fognak.

    9

    Süsd a kekszeket előmelegített sütőben kb. 10-12 percig, amíg a széleik enyhén ropogósak lesznek, de a belsejük puha marad.

    Ne süsd túl a kekszeket, mert kemények lesznek. A kekszek még puhának tűnhetnek, amikor kiveszed őket a sütőből, de a hűlés során megszilárdulnak.

    10

    Hagyd teljesen kihűlni a kekszeket egy rácson, majd tálald vagy tárold légmentesen záródó dobozban.

    A rácson hűlés megakadályozza, hogy a kekszek alja bepárásodjon és elázzon.