Fehér csokoládés perec tálalva

Fehér csokoládés perec

A fehér csokoládés perec egy igazán különleges péksütemény, amely a gazdag csokoládé és a puha tészta tökéletes kombinációját kínálja. A friss, meleg tészta és a fehér csokoládé gazdag íze minden falatban édes élményt nyújt. Ezt a receptet könnyedén elkészítheted otthon, és biztosan lenyűgözöd vele a családot vagy a vendégeket. A fehér csokoládé adta édes, krémes töltelék egy igazán különleges desszertet varázsol a perecből.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Fehér liszt
15 g Élesztő
10 g Cukor
10 g
200 ml Tej
100 ml Víz
100 g Fehér csokoládé
50 g Vaj
30 g Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.

    A folyadék hőmérséklete fontos! Túl meleg tönkreteszi az élesztőt, túl hideg pedig nem aktiválja.

    2

    A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.

    A liszt szitálása segít abban, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától.

    3

    Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.

    A meleg hely lehet a sütő, amiben csak a lámpa világít, vagy egy radiátor közelében.

    4

    Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.

    A formázásnál figyelj arra, hogy a perecek egyenletes vastagságúak legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    5

    A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.

    A vízzel való megkenés fényesíti a pereceket. A szezámmag helyett használhatsz mákot vagy más magvakat is.

    6

    Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a perecekre, hogy ne égjenek meg.

    7

    Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A fehér csokoládét olvaszd meg, majd töltsd meg vele a pereceket. Használhatsz egy kis habzsákot a pontos adagolás érdekében.

    A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, hogy ne égjen le. Ha nincs habzsákod, használhatsz egy kiskanalat is.

    8

    Tálald a fehér csokoládés pereceket frissen, és élvezd a csokoládé és a puha tészta tökéletes kombinációját.

    A csokoládé megdermedéséig tedd hűtőbe a pereceket.