Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.
A folyadék hőmérséklete fontos! Túl meleg tönkreteszi az élesztőt, túl hideg pedig nem aktiválja.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.
A liszt szitálása segít abban, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától.
Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.
A meleg hely lehet a sütő, amiben csak a lámpa világít, vagy egy radiátor közelében.
Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.
A formázásnál figyelj arra, hogy a perecek egyenletes vastagságúak legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.
A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.
A vízzel való megkenés fényesíti a pereceket. A szezámmag helyett használhatsz mákot vagy más magvakat is.
Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a perecekre, hogy ne égjenek meg.
Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A fehér csokoládét olvaszd meg, majd töltsd meg vele a pereceket. Használhatsz egy kis habzsákot a pontos adagolás érdekében.
A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, hogy ne égjen le. Ha nincs habzsákod, használhatsz egy kiskanalat is.
Tálald a fehér csokoládés pereceket frissen, és élvezd a csokoládé és a puha tészta tökéletes kombinációját.
A csokoládé megdermedéséig tedd hűtőbe a pereceket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.