Fehércsokis-málnás ravioli tálalva

Fehércsokis-málnás ravioli

A fehércsokis-málnás ravioli egy igazán kifinomult desszert, amely ötvözi a fehércsokoládé édes, lágy ízét a málna fanyar frissességével. A mascarpone krémessége tökéletesen kiegészíti ezt a párost, miközben a házi készítésű ravioli tésztája minden falatnál harmonikus egyensúlyt teremt. A vajas-tejszínes mártás bársonyossá és igazán kényeztetővé teszi az ételt. Ez a desszert ideális választás különleges alkalmakra, romantikus vacsorákra vagy egy ínycsiklandó édességként egy kellemes délutánra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Finomliszt
2 db Tojás
10 ml Olívaolaj
100 g Fehércsokoládé
120 g Málna
100 g Mascarpone
30 g Méz
1 db Vaníliarúd belseje
20 g Porcukor
30 g Vaj
100 ml Tejszín
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztához keverd össze a lisztet egy csipet sóval, add hozzá a tojásokat és az olívaolajat. Gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát nem kapsz, majd pihentesd 30 percig.

    A tészta akkor jó, ha sima, rugalmas és nem ragad. Ha ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet. A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    2

    A töltelékhez törd össze a málnát, majd keverd össze a mascarponéval, az olvasztott fehércsokoládéval és a vaníliarúd kikapart belsejével.

    A fehércsokoládét gőz felett olvaszd, hogy ne égjen meg. A töltelék ne legyen túl folyékony, mert kifolyhat a ravioliból.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd vágd kb. 5 cm-es négyzetekre. Helyezz minden négyzet közepére egy kis adag fehércsokis-málnás tölteléket, majd hajtsd félbe, és nyomd le a széleit.

    A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, hogy a ravioli finom legyen. A széleket alaposan nyomd le, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben. Használhatsz derelyevágót a szélek díszítésére.

    4

    Forralj fel egy nagy lábos sós vizet, majd főzd a raviolikat 3-4 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.

    A raviolik akkor vannak készen, ha feljönnek a víz felszínére. Ne főzd túl, mert széteshetnek.

    5

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a tejszínt és egy kevés extra fehércsokoládét. Főzd 3-4 percig, hogy a mártás besűrűsödjön.

    A mártást alacsony lángon főzd, hogy ne égjen meg. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejszínt.

    6

    Szűrd le a raviolit, majd forgasd össze a vajas-tejszínes szósszal. Tálald porcukorral meghintve és friss málnával díszítve.

    A raviolit azonnal tálald, mert különben összeragadhatnak.