Fekete borsos vörösbor szósz tálalva

Fekete borsos vörösbor szósz

A fekete borsos vörösbor szósz a francia konyha klasszikusa, amely tökéletesen kiemeli a steak vagy sült húsok ízét. A vörösbor gazdag ízvilága a durvára tört fekete bors fűszerességével és a vaj krémességével tökéletes harmóniát alkot. Ez a szósz gyorsan elkészíthető, mégis elegáns kiegészítője bármely étkezésnek. Az otthoni változat garantáltan elnyeri a vendégek tetszését, és tökéletes választás különleges alkalmakra is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Vörösbor
1 db Hagyma
1 ek. Fekete bors (durvára tört)
30 g Vaj
100 ml Csirkeleves alaplé
10 g Méz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymát, és készítsd elő a durvára tört fekete borsot.

    A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen főjön meg. A frissen tört fekete bors sokkal aromásabb, mint az előre őrölt.

    2

    Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.

    Ügyelj arra, hogy a vaj ne égjen meg, mert az keserű ízt ad a szósznak.

    3

    Add hozzá az aprított hagymát, és pirítsd üvegesre körülbelül 5 perc alatt.

    Az üvegesre pirított hagyma édesebb ízt ad a szósznak.

    4

    Szórd bele a durvára tört fekete borsot, és pirítsd további 1-2 percig, hogy az ízek kibontakozzanak.

    Vigyázz, hogy a bors ne égjen meg, mert az keserűvé teheti a szószt.

    5

    Öntsd hozzá a vörösbort, és forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot, és lassú tűzön főzd 5-7 percig.

    Használj jó minőségű vörösbort, mert az nagyban befolyásolja a szósz ízét. A bor alkoholtartalmának el kell párolognia.

    6

    Add hozzá a csirkeleves alaplevet és a mézet, majd főzd további 5 percig, hogy a mártás selymes állagot kapjon.

    A méz helyett használhatsz egy kevés barna cukrot is. A csirkeleves alaplé helyett használhatsz marhahús alaplevet is, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    7

    Ízesítsd sóval, majd szűrd át a mártást egy finom szűrőn, hogy sima állagot érj el.

    A szűrés eltávolítja a hagyma és a bors darabjait, így a szósz simább lesz.

    8

    A mártást melegen tálald steak, sült húsok vagy grillezett zöldségek mellé. Hűtőben 2-3 napig eltartható, fogyasztás előtt enyhén melegítsd fel.

    A szószt tálalás előtt friss fűszernövényekkel, például petrezselyemmel vagy kakukkfűvel díszítheted.