Fekete ribizlis puncs bögrében narancskarikåval és fahéjjal

Fekete ribizlis puncs

A puncs eredete a 17. szĂĄzadra nyĂșlik vissza, amikor az angol tengerĂ©szek IndiĂĄbĂłl hoztĂĄk magukkal a fƱszeres, melegĂ­tƑ italokat. Az Ă©vek sorĂĄn szĂĄmos variĂĄciĂł alakult ki belƑle, Ă©s a gyĂŒmölcsös verziĂłk, mint pĂ©ldĂĄul a fekete ribizlis puncs, rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄltak. Egy hideg tĂ©li estĂ©n nincs is jobb, mint egy csĂ©sze forrĂł fekete ribizlis puncs, amely a bogyĂłs gyĂŒmölcsök gazdag Ă­zĂ©vel Ă©s a fƱszerek melegĂ­tƑ hatĂĄsĂĄval tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot. A mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s a citrusok frissessĂ©ge mĂ©g tovĂĄbb fokozza az ital Ă©lvezetĂ©t. A tökĂ©letes fekete ribizlis puncs titka a lassĂș fƑzĂ©s Ă©s a minƑsĂ©gi alapanyagok. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, prĂłbĂĄld ki egy csipetnyi kardamommal vagy egy kevĂ©s vanĂ­liĂĄval. Ez az ital ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi összejövetelekhez, karĂĄcsonyi vĂĄsĂĄrok hangulatĂĄnak megidĂ©zĂ©sĂ©re vagy egy meghitt tĂ©li estĂ©hez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 ml Fekete ribizlilĂ©
⭕ 200 ml NarancslĂ©
⭕ 50 ml CitromlĂ©
⭕ 250 ml Víz
⭕ 30 ml MĂ©z
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 4 db SzegfƱszeg
⭕ 1 csipet SzerecsendiĂł (Ƒrölt)
⭕ 2 db Narancskarika (dĂ­szĂ­tĂ©shez)
⭕ 50 ml Rum (opcionális)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a fekete ribizlilevet, a narancslevet, a citromlevet Ă©s a vizet egy lĂĄbosba.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, 100%-os gyĂŒmölcsleveket a legjobb Ă­zhatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.

    2

    Add hozzå a mézet, a fahéjrudat, a szegfƱszeget és a szerecsendiót.

    A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. A fƱszerekbƑl hasznĂĄlj egĂ©sz darabokat, mert azok lassabban oldĂłdnak ki Ă©s kevĂ©sbĂ© lesz intenzĂ­v az Ă­zĂŒk.

    3

    MelegĂ­tsd közepes lĂĄngon, de ne hagyd felforrni. Hagyd gyöngyözve fƑni 10-15 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Fontos, hogy ne forrald fel a puncsot, mert a gyĂŒmölcslevek elveszĂ­thetik a frissessĂ©gĂŒket Ă©s a fƱszerek Ă­ze is megvĂĄltozhat.

    4

    Ha alkoholos vĂĄltozatot szeretnĂ©l, a fƑzĂ©s vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ a rumot, Ă©s keverd el.

    A rum mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint adagold. Érdemes sötĂ©t rumot hasznĂĄlni, mert az jobban illik a puncs Ă­zvilĂĄgĂĄhoz.

    5

    SzƱrd le a puncsot, hogy eltåvolítsd a fƱszereket.

    HasznĂĄlj finom szƱrƑt vagy gĂ©zlapot, hogy biztosan ne maradjanak fƱszerdarabok a puncsban.

    6

    Tålald bögrékben, díszítsd narancskarikåval, és élvezd forrón!

    A narancskarikĂĄn kĂ­vĂŒl dĂ­szĂ­theted fahĂ©jrĂșddal vagy szegfƱszeggel is.