Forralj fel 500 ml vizet, majd hagyd kissé hűlni (kb. 90°C-ra), hogy a tea megfelelően kiázzon.
A fekete tea íze keserűvé válhat, ha túl forró vízzel öntöd le. A 90°C körüli hőmérséklet ideális.
Tedd a fekete tea filtereket vagy a szálas teát egy hőálló kancsóba, majd öntsd rá a forró vizet.
Ha szálas teát használsz, érdemes teatojást vagy teaszűrőt használni a könnyebb eltávolítás érdekében.
Hagyd a teát ázni 3-5 percig, attól függően, hogy mennyire erős ízt szeretnél elérni.
A túl hosszú áztatási idő keserűvé teheti a teát. Kóstold meg a teát 3 perc után, és ha még nem elég erős, hagyd ázni tovább.
Távolítsd el a tea filtereket vagy szűrd le a szálas teát, majd keverd bele a mézet, amíg teljesen feloldódik.
A mézet akkor keverd bele, amikor a tea még meleg, így könnyebben feloldódik.
Ha egy kis frissességet szeretnél hozzáadni, keverd bele a frissen facsart citromlevet.
A citromlé mennyiségét ízlés szerint adagold. Vigyázz, hogy ne kerüljön bele mag.
Tálald forrón egy bögrében, és élvezd a kellemesen édes és aromás fekete teát mézzel.
A teát kínálhatod keksszel vagy aprósüteménnyel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.