Feketecsokis meggyes fagylalt tálalva csokoládéforgáccsal és meggyel

Feketecsokis meggyes fagylalt

A csokoládé és a meggy kombinációja egy igazi klasszikus, amely az édes és savanykás ízek tökéletes egyensúlyát nyújtja. Az olasz és francia cukrászatban gyakran használt feketecsokoládé mély, intenzív íze kiválóan kiegészíti a friss meggy savasságát. A házi fagylalt készítésével ezt az elegáns kombinációt otthon is könnyedén élvezheted. Ha egy gazdag, krémes és frissítő desszertet keresel, ezt a fagylaltot mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Étcsokoládé
250 g Meggy
300 ml Tejszín
200 ml Tej
70 g Kristálycukor
30 g Kakaópor
5 ml Vanília kivonat
10 ml Citromlé
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A meggyet mosd meg, magozd ki, majd egy kis lábosban keverd össze a cukorral és a citromlével. Közepes hőfokon főzd 5-10 percig, amíg levet enged és kissé besűrűsödik.

    A meggy főzésekor figyelj, hogy ne égjen le. Időnként keverd meg, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    2

    Hagyd kihűlni a meggyes szószt, majd pürésítsd egy turmixgépben vagy botmixerrel.

    A pürésítés előtt hagyd teljesen kihűlni a meggyet, nehogy a gőz szétfröcskölje a forró levet.

    3

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, kakaóport és egy csipet sót. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a kakaópor teljesen feloldódik.

    A kakaóport szitáld a tejes keverékbe, hogy elkerüld a csomósodást.

    4

    Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, majd kevergesd, amíg teljesen elolvad és egynemű krémet kapsz.

    A csokoládét alacsony hőfokon olvaszd, nehogy megégjen. Ha szükséges, vedd le a tűzről, és úgy kevergesd, amíg elolvad.

    5

    Keverd bele a vanília kivonatot, majd hagyd a csokoládés alapot teljesen kihűlni.

    A kihűlés felgyorsításához tedd a lábost hideg vízbe, vagy jégfürdőbe.

    6

    Öntsd a lehűlt fagylaltalapot egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt a fagylaltalap legyen teljesen hideg, különben a fagylalt nem fog megfelelően megfagyni.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. Keverd át 30 percenként, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A 30 percenkénti keverés során a fagylalt széleitől haladj a közepe felé, hogy egyenletesen fagyjon meg.

    8

    Amikor a fagylalt már kezd szilárdulni, forgasd bele a meggypürét, hogy márványos hatást kapj.

    A meggypürét óvatosan forgasd bele, hogy ne keveredjen el teljesen a csokoládés alappal, így szép márványos hatást érhetsz el.

    9

    Hagyd a fagylaltot teljesen megszilárdulni a fagyasztóban (kb. 4-5 óra), majd tálald csokoládéforgáccsal vagy extra meggyszemekkel díszítve.

    Tálalás előtt vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból 10-15 perccel, hogy könnyebben kanalazható legyen.