Feketeribizli tea pohárban tálalva

Feketeribizli tea

A feketeribizli tea egy igazi frissítő ital, amely a gyümölcs természetes savanykás-édes ízével varázsolja el az ízlelőbimbókat. A ribizlit már az ókorban is nagyra értékelték gyógyhatása miatt, és napjainkban is az egyik legjobb antioxidáns forrás. Ez a recept nemcsak egészséges, hanem egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás egy forró nyári napra. A fekete tea karakteres íze és a ribizli üdítő aromája tökéletes harmóniát alkot, amelyet a menta frissessége tesz teljessé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Feketeribizli
2 db Fekete tea filter
40 g Méz
1 l Víz
10 db Jégkocka
5 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 1 liter vizet, majd vedd le a tűzről, és áztasd a fekete tea filtereket 5-7 percig. Ezután távolítsd el a filtereket.

    A fekete teát ne áztasd túl sokáig, mert keserű lesz.

    2

    A feketeribizlit alaposan mosd meg, majd egy turmixgép segítségével pürésítsd, amíg sima állagot nem kapsz.

    Ha nincs turmixgéped, egy villával is összetörheted a ribizlit, de akkor nem lesz teljesen sima a püré.

    3

    A ribizlipürét add hozzá a langyos teához, majd keverd bele a mézet is. Alaposan keverd el, hogy a méz feloldódjon.

    Ha a tea még meleg, várj egy kicsit, mielőtt hozzáadod a mézet, hogy megőrizd a jótékony hatásait.

    4

    Hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe, és hagyd teljesen lehűlni legalább 2 órán át.

    Ha gyorsabban szeretnéd lehűteni, tedd a teát jégkockákkal teli edénybe.

    5

    Tálaláskor töltsd a teát poharakba, adj hozzá jégkockákat, és díszítsd friss menta levelekkel.

    A menta leveleket finoman ütögesd meg a tenyeredben, mielőtt a teába teszed, így jobban kiadják az aromájukat.