Forralj fel 1 liter vizet, majd vedd le a tűzről, és áztasd a fekete tea filtereket 5-7 percig. Ezután távolítsd el a filtereket.
A fekete teát ne áztasd túl sokáig, mert keserű lesz.
A feketeribizlit alaposan mosd meg, majd egy turmixgép segítségével pürésítsd, amíg sima állagot nem kapsz.
Ha nincs turmixgéped, egy villával is összetörheted a ribizlit, de akkor nem lesz teljesen sima a püré.
A ribizlipürét add hozzá a langyos teához, majd keverd bele a mézet is. Alaposan keverd el, hogy a méz feloldódjon.
Ha a tea még meleg, várj egy kicsit, mielőtt hozzáadod a mézet, hogy megőrizd a jótékony hatásait.
Hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe, és hagyd teljesen lehűlni legalább 2 órán át.
Ha gyorsabban szeretnéd lehűteni, tedd a teát jégkockákkal teli edénybe.
Tálaláskor töltsd a teát poharakba, adj hozzá jégkockákat, és díszítsd friss menta levelekkel.
A menta leveleket finoman ütögesd meg a tenyeredben, mielőtt a teába teszed, így jobban kiadják az aromájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.